„Бабе“ објавиле нови сингл!

Група „Бабе“ објавила је нови сингл „Примабалерина“, пред концерт који ће 1. априла одржати у „Миксер хаусу“, у Београду.

„Песма је настала као ток мисли и игра речи. Порука је очигледна, тј. како је убијена врхунска уметност у нас. Правити амбициозни видео-клип ми је такође немогућа мисија, тако да сам одлучио направити назови монотону визуелну варијанту. Овде се не јури за лајковимавећ за разумевањем тренутка у коме се налазимо“, објашњава фронтмен „Баба“ Жика Миленковић.

Примабалерина је песма која познату уврнуту духовитост „Баба“ овог пута смешта у додатно померени амбијент свадбе, који је послужио као савршено место за „убиство“, а све је зачињено, мало је рећи, спектакуларним поп рефреном, за који би и „Колдплеј“ дао све!

Жика истиче да „песма није заснована на стварном догађају већ је спонтано настала једног раног јутра, у ситуацији кад још није свануло. А једино што светли је мобилни телефон у који укуцаваш текст.“

Аутор песме је Миленковић, за продукцију и аранжман био је задужен Борис Крстајић, док је спот са текстом песме монтирао Срђан Митровић. 

Први самостални концерт „Баба“ у Београду после више од 20 година паузе биће одржан у суботу 1. априла (21 час) у „Миксер хаусу“, а Жика не најављује „класичан концерт већ перформанс уз интеракцију са публиком, да ту буде нечег мало помереног“.

„Бабе“, чувене по хитовима какви су Ноћ без сна, Ко ме тер'о, Да те видим голу и Сланина, публици у „Миксеру“ приредиће „шаролик и освежен репертоар, који ће укључивати и пар песама које људи досада нису чули“, са предстојећег новог албума групе.

„Бабе“ поред Жикечине гитариста Зоран Илић-Илке, басиста Дејан Шкопеља-Шкопи, бубњар Горан Љубоја-Трут и младе снаге – гитариста Стефан Аћимовић и клавијатуристкиња Луна Шкопеља.

Улазнице за „Бабе“ у „Миксеру“ у претпродаји коштају по само 800 динара, а можете их купити преко мреже „Евентим“ и у „Миксеру“. Од 27. марта цена улазнице ће бити 1.000 динара.

број коментара 0 пошаљи коментар