Нено Белан и „Фјуменси“ објавили албум „Сањај“

Популарни хрватски кантаутор Нено Белан објавио је дугоочекивани студијски албум „Сањај“ са својим саставом „Фјуменс“, саопштeно је из издавачке куће „Далас рекордс“.

Од албума Океани љубави прошло је шест година, а Белан и на новом студијском издању остаје веран љубавној тематици и негује позитиван сањарски приступ.

Како и сам каже, последњих петнаест година његови албуми се не доживљавају као нова издања већ као колекција хит синглова.

Тако су и сада на овом албуму синглови који су месецима заузимали врхове топ-листа.

Реч је о хитовима Улицама града (Пјесма среће) с „Љетним кином“, која је 2013. године освојила Порин за песму године, Твој глас, дует с Мајом Посавец, који је овенчан 2016. године Порином за најбољу вокалну сарадњу, Јер је пјесма дио нас са Загребачког фестивала 2015. године, Анђела, анђеле у којој је гостовао угледни ријечки гитариста Хал.

Недир над морем плавим је једна од ретких које није написао Белан, а сингл Сањај! је из дечјег мјузикла Чаробњак из Оза.

Прошле године посебан успех је доживео дечји мјузикл Матилда, за који је Белан написао музику, а на албуму је песма Чаробан је дечји свијет, у којој гостује дечји хор из мјузикла.

На албуму је и песма С Муре на море Јадранско, коју Нено изводи с Владом Креслином, водећим словеначким кантаутором.

Као посебну ексклузиву, нови албум Сањај! доноси Вино ноћи, до сада необјављени дует уживо с Јосипом Лисац.

Извели су га прошле године на распродатом концерту за Дан заљубљених у Дому спортова којим је Нено обележио 30 година музичког стваралаштва.

Продукцију албума уз Белана, потписују Срђан Секуловић Сканси и Игор Ивановић, а графички дизајн Марко Немец.

Албум Сањај је пето издање објављено откад је Белан започео сарадњу са „Фјуменсима“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво