Почиње 18. „Гитар арт фестивал“

Под слоганом „Интеграције“ почиње 18. „Гитар арт фестивал“, који ће до 25. марта окупити више од 100 учесника из 20 земаља света.

Током шест концертних вечери и 12 концерата, публици ће бити представљен атрактиван избор светских музичара из области класике, танга, фламенка, блуза, рока и савременог музичког стваралаштва.

Фестивал почиње концертом „Фузија латиноамеричке класике“, у Задужбини Илије М. Коларца, где ће наступити највећи аргентински гитариста Роберто Аушел, бандонеониста Александар Николић и камерни оркестар "Anima Musicae" из Мађарске.

Жива легенда светске гитаре Томи Емануел наступиће 23. марта у Центру „Сава“, што ће бити прилика да публика премијерно чује неке нумере са актуелног албума It's Never Too Late.

Преостале четири концертне вечери одржаће се у Дому омладине Београда.

Организатори најављују тренутно најбоље представнике савремене шпанске сцене, „Ултра хај фламенко“ (Ultra High Flamenco), који ће први пут наступати у Србији са познатном фламенко плесачицом Росарио Толедо, затим концерт „Гиоргос Георгопулус квартета“, који доноси урбан бузуки звук кроз грчке традиционалне мелодије и концерт свестраног гитаристе и несвакидашњег талента Бојана Ивановског, са премијером ауторског пројекта A Whole New World.

Фестивал ће ове године представити посебан уметнички пројекат „Интеграције“, који ће бити реализован уз подршку Делегације Европске уније у Србији, ЕУ инфо центра и Италијанског института за културу.

Пројекат ће окупити класичне гитаристе у успону из бивших југословенских република, који ће током фестивала одржати самосталне концерте, а радиће заједно и на стварању новог музичког дела.

Италијански композитор Карло Доменикони компонује ново дело за шест гитара, које ће Мак Гргић, Срђан Булат, Санел Реџић, Немања Остојић, Радош Малиџан и Дарко Багески извести на свечаном затварању фестивала, 25. марта у Дому омладине Београда.

Улазнице су у продаји на благајнама Центра „Сава“, Дома синдиката, „Комбанк арене“ и другим продајним местима у мрежама „Евентим“, „ДД тикетс“ и „Тикетлајн“.

Цене улазница за концерт Томија Емануела крећу се од 1.590 до 3.990 динара, за свечано отварање фестивала од 600 до 1.200 динара, а за концерте у Дому омладине Београда од 600 до 900 динара.

број коментара 0 пошаљи коментар