Концерт ирског кантаутора Дилана Таја вечерас у „Рексу“

Ирски кантаутор Дилан Тај одржаће концерт вечерас у Културном центру „Рекс“ у оквиру 5. Београдског ирског фестивала (6-22. март), док ће дан касније представити у биоскопу „Таквуд синеплекс“ јединствени аудио-визуелни догађај преслушавања албума "Wabi-Sabi Soul" уз 5.1 звучни систем и три-де пројекције.

„Посебно сам узбуђен поводом овог путовања јер ћу први пут наступити у Београду са комплетним бендом. У 'Рексу' ће публика бити у прилици да чује мој нови албум Wabi-Sabi Soul који ће сјајни музичари, окупљени за потребе снимања овог издања, одсвирати у целости. На догађају у 'Таквуду' желим да поведем публику у моју подсвест користећи три-де слику и сураунд звук, да би се фокусирала на текстове, који су најважнији елемент песме за мене“, изјавио је Дилан Тај поводом гостовања на Београдском ирском фетстивалу.

Дилан Тај већ читаву деценију нам доноси своју музику, перформансе и позоришне представе. Песник и певач, глумац и мислилац, он је прави уметник са поруком.

Овог пута, он долази у Београд како би 18. марта одсвирао свој други албум, мајсторски Wabi-Sabi Soul.

Диланов нови албум критичари описију као непредвидиву музичку одисеју (The Sunday Times), а национални ирски сервис РТЕ је оценио да је Дилан Тај један од најфасцинантнијих и најинвентивнијих гласова у ирском андерграунду.

Албум Wabi-Sabi Soul ће бити презентован и у „Таквуд синепплексу“ 19. марта помоћу 5.1 сураунд звучног микса специјално нарученог од Шона Колмана (копродуцента албума) са речима песама у три-де техници које је дизајнирао Хозе Мигел Хименез.

Улазнице за концерт у КЦ „Рекс“ ће се продавати непосредно пре почетка догађаја по цени од 450 динара, а предгрупа Дилану Тају биће живописни београдски бенд „О Бато“, који изводи хитове али и мање познате песме босанове, самбе и чороа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво