Препуна „Арена” за рођендан „Рибље чорбе”

Двоипосатним наступом у препуној Београдској арени, група „Рибља чорба” прославила је 30 година рада. Фронтмен групе Бора Ђорђевић у поноћ је напунио 57 година што је био додатан повод за славље. Одличној атмосфери допринели су и специјални гости - стриптизете и жонглери.

У максимално попуњеној Београдској арени, рок група „Рибља чорба" је у суботу увече прославила тридесети рођендан двоипосатним концертом са специјалним гостима - стриптизетама и жонглерима.

На концерту су представљене нове песме са последњег албума „Минут са њом", али и стари хитови „Волим, волим жене", „Два динара друже", „Немој да идеш мојом улицом", „Где си у овом глупом хотелу"...

Добра свирка у споју са енергијом публике која је напунила „Арену" био је пун погодак, али фронтмену групе и поклон јер је у поноћ напунио 57 година.

Иза музичара, висок и широк као цела бинска конструкција, налазио се пано са омотима свих "Чорбиних" албума које је илустровао Југослав Влаховић.

При извођењу сваке песме, рефлектор би осветлио омот албума на којем се она налази.

„Имао сам самосталну изложбу својих омота. Хвала", рекао је пред новинарима Влаховић, који је пред почетак концерта са сином Јакшом изашао на сцену да фотографише бину и омоте и доживео да му публика скандира: „Југо, мајсторе!".

„Тешким робијашима који трпе тортуру", како је Ђорђевић представио чланове бенда, током наступа су „помогли" гости.

Извођење хита „Волим, волим жене" са албума „Мртва природа" из 1981. године улепшало је петнаестак стриптизета из „Кабареа Роуз".

За време песме „Минут са њом", крај бенда је играо професионални плесачки пар, а извођење „Амстердама" било је пропраћено тачком словеначких жонглера Блажа и Матијажа.

Регуларни део концерта завршен је песмом „Погледај дом свој, анђеле" коју је Ђорђевић оценио као најбољу нумеру групе.

Ударањем ногу о под публика је успела да се избори за додатних 30 минута наступа слављеника.

У паузи поред последњи, трећи бис, Ђорђевић је на бину извео младића и девојку који су одлучили да том приликом измењају бурме и вере се, што је било пропраћено бурним клицањем публике.

Концерт је завршен неколико минута пред поноћ, извођењем песме „Добро јутро" у нешто другачијем аранжману.

Како је најављено на конференцији за новинаре после концерта, „Рибља чорба" ће пред новосадском публиком свирати 26. новембра у хали „Спенс".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво