Чикашки „Министри“ први пут пред београдском публиком

Један од најутицајнијих и најзначајнијих индустријал метал бендова свих времена „Министри“ из Чикага одржаће концерт 4. јуна у „Барутани“ на Калемегдану.

Чикашки „Министри“ први пут пред београдском публиком Чикашки „Министри“ први пут пред београдском публиком

Несвакидашњи сценски наступ и висок ниво енергије који достиже заједно са публиком доприносе сјајној атмосфери њихових концерата, па исто може да се очекује и на предстојећем наступу у Београду.

„Министри“ (Ministry) су основани у Чикагу 1981. године и у раној фази су деловали као „њу вејв синт поп“ бенд. Већ са другим издањем, Twitch из 1986, а поготово са албумом The Land of Rape and Honey, мењају стил и постају пионири индустријал метал музике. То је био преокрет ка звуку по којем су постали познати у музичкој историји.

Почетком деведесетих година прошлог века, бенд је стекао светску славу и велики комерцијални успех албумом Psalm 69: The Way to Succeed and the Wаy to Suck Eggs, који се, ношен бриљантним синглом Jesus Built My Hotrod, сматра најзначајнијим издањем индустријал музике.

Албум је продат у два милиона примерака и бенду је осигурао позицију на турнеји Лолапалуза, те отворио пут за мејнстрим успех извођачима попут Мерилина Менсона и „Рамштајна“.

Током неколико деценија, кроз групу је прошло доста музичара, а једина константа је Ал Јоргенсен, једна од легендарних фигура алтернативне сцене деведесетих.

За „Министри“ се данас може рећи да представља мост између алтернативног рок и панк звука са једне и новог индустријал метал звука са друге стране.

Иако се веровало да ћемо их први и последњи пут у Србији слушати на главној бини „Егзита“ 2008. године, када је група „Министри“ објавила да се налази на својој последњој турнеји, бенд се поново окупио 2012. године. Већ следеће године објављен је албум From Beer to Eternity, који је посвећен преминулом гитаристи Мајку Скачији.

Карте за београдски концерт бенда, у продукцији куће "Strangefear", биће у продаји од 20. марта по цени од 2.490 динара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво