Влатко Стефановски са војним оркестром у Центру „Сава“

Легендарни гитариста Влатко Стефановски одржаће 21. априла у београдском Центру „Сава“ концерт са „Биг бенд“ оркестром словеначке војске.

„Сигуран сам да ћете бити импресионирани мојом новом музичком авантуром, и богатим звуком тог изванредног 'Биг бенда'“, поручује Стефановски.

За Центар „Сава“ Стефановски са „Биг бенд“ оркестром словеначке војске припрема репертоар састављен од неких његових композиција, али и веома познатих фанк, џез и соул стандарда, као и нумера из традиционалне музике, аранжиране за такав састав. Биће ту и неких нових аранжмана и нумера које до сада нису заједно изводили.

„Значи, нису у питању корачнице или парадна музика, већ озбиљни аранжмани за џез стандарде, и наравно аранжмани инспирисани традиционалном музиком“, објашњава Стефановски.

Пре две године диригент „Биг бенд“ оркестра Рудолф Гас позвао је Стефановског да буде гост њиховог концерта на Конгресном тргу у Љубљани.

Стефановски признаје да је у почетку био помало скептичан, не знајући како и шта тај оркестар свира, али да је након прве заједничке пробе остао „потпуно фасциниран звуком и професионализмом оркестра“.

Њихов одличан концерт у Љубљани остао је забележен и на прошлогодишњем ЦД-у и на ДВД-у „Биг бенд“ оркестра словеначке војске са Влатком Стефановским, у издању „ЗКП Љубљана“, на ком су забележена извођења композиција Џипси сонг (Gypsy Song), Јовано Јованке, Стратус...

„То није класични војни оркестар, већ се ради о биг бенду, који звучи као сваки велики џез биг бенд. Сви чланови су изванредни инструменталисти, и углавном су џез музичари. А њихова појава је веома атрактивна, јер наступају у парадним униформама. Оркестар броји и женске чланове, задужене за пратеће вокале“, објашњава Влатко.

Улазнице коштају 1.000, 1.200, 1.500, 1.800 и 2.100 динара на благајни Центра „Сава“ и преко мреже „Евентим“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво