Песма је одлична, идемо на победу у Кијеву!

Представница Србије на „Евросонгу“ Тијана Богићевић не крије да је прижељкивала да се врати на велику евровизијску сцену. Избором од стране уредника Музичке редакције РТС-а и тима "Symphonix International" који ове године компонује српску песму, поп певачици жеља се (неочекивано) испунила.

Већ има Чаробно искуство са „Песме Евровизије“ – стекла га је као пратећи вокал Нине Радојичић 2011. године, у Диселдорфу.

Да ли си очекивала позив од стране РТС-а, је ли те изненадио с обзиром на већ указану прилику пре шест година? Верујеш ли да је то само доказ да си оставила сјајан утисак и обавила одличан посао?

Нисам очекивала позив, али ме није ни изненадио. Кад сам чула песму знала сам да сам логичан избор. Године 2011. сам ишла као пратећи вокал и та сарадња са РТС-ом је била лепа, али за избор главног извођача су квалификације много веће тако да верујем да је целокупна моја каријера и музика коју сам радила у међувремену била пресудна.

Ти си сад попут репрезентативке Србије која није више само члан екипе у позадини, већ такорећи истурени нападач од којег зависи резултат. Представља ли то терет за тебе?

Не представља ми то терет, ово је мој посао који знам да радим тако да је на мени и на целом тиму да урадимо тај посао најбоље могуће. Нисам мишљења да све заслуге треба да носи једна особа, сви су битни. Од организационог тима до свих извођача на сцени, сви имају своју веома важну улогу. Битно је да сви имамо заједнички мотив, а то је да представимо нашу земљу у најбољем светлу и то ће бити мој успех. Не оптерећујем се резултатом. 

Да ли то значи да се у животу водиш мотом „Важно је учествовати“ или идеш на победу у Кијеву?

У претходном одговору сам парцијално одговорила на ово питање, али бих још додала да је ово музика, а не спорт. Нема тога да ја дам три гола, а неко два па се зна победник без дилеме. Своди се на то да је параметар за победу – нечији укус.

Наравно да сви желимо да победимо и надамо се да ћемо бити по укусу публике која гласа!

Чији наступ од српских представника (од „Ланета“ Жељка Јоксимовића и повратка 2004, до Сање Вучић 2016. године) на „Евросонгу“ је за тебе био најбољи и чије савете би волела да чујеш? 

Најбољи ми је био наступ Марије Шерифовић, а она је била и победник (осмех). Сваки наступ је био адекватно осмишљен за дату песму.

Волела бих да чујем свачије искуство, али сви смо различити и различито доживљавамо све ово. Са Бојаном Стаменов сам баш доста причала јер се и приватно дружимо, па сам, ето, сазнала како је све то изгледало из њеног угла.

Имаш ли некакву амајлију без које не излазиш на сцену, можда чак неки ритуал?

Немам, баш сам потпуно ослобођена од свега тога. Не волим да ме било шта контролише. 

Рано је да причамо о песми са којом ћеш наступити, али зато можемо о сарадњи са веома успешним тимом "Symphonix International". Олакшава ли ти припреме, диже ли ти самопоуздање чињеница да иза композиције стоје људи који су већ постигли врхунске резултате на „Песми Евровизије“ и поред тога сарађивали са именима попут Џона Леџенда, Кели Кларксон, Кајли Миног, Лејди Гаге...

Одмах да вам кажем да је песма одлична и да је то оно што ми највише олакшава припреме и диже самопоуздање! Биографија продуцентског тима је импозантна и велика је част да сам им се ја баш највише допала од свих понуђених потенцијалних певача за ову песму. Ово је почетак једне дивне сарадње (осмех).

Шта у музичком смислу радиш у Сједињеним Америчким Државама?

Мој муж, који је такође певач и ја смо власници компаније за забаву која се бави обезбеђивањем музике за коорпоративне догађаје, венчања, итд... Радимо са бендовима, ди-џејевима и то је тамо баш озбиљан бизнис.

Тек две године сам у Америци и на неки начин све почињем од нуле, али сам врло задовољна како се ствари развијају. Ми као народ смо научили да будемо сналажљиви, а у земљи као што је Америка се то и те како исплати.

Имам и свој бенд са којим наступам и радим на ауторској музици.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво