М. О. Р. Т. и "ZAA" пишу химну за „Демофест“

Бањалучки „Демофест“ ове године слави јубилеј, а за десети рођендан ће добити специјални музички поклон – сопствену химну, откривају организатори.

Иза овог несвакидашњег поклона стоје бендови М. О. Р. Т. и "ZAA", бендови који су међу најуспјешнијим победницима „Демофеста“. Они су и дошли у Бањалуку како би заједно снимили ту песму. То је тек почетак овогодишњих изненађења, јер десети „Демофест“ доноси још један новитет, а у питању је друга фестивалска бина.

„Одлучили смо да мало проширимо 'Демофест' причу, па ће фестивал тако, поред главне 'Basstion' бине, на којој ће такмичити 30 демо бендова, добити још једну бину. Ова мања, тзв. 'Бетон бина', биће смештена на летњој позорници тврђаве Кастел, тамо где је све и почело. На овој бини ће се такмичити 20 демо-бендова, а два најбоља ће затим наставити такмичење у финалу на великој бини“, открила је Бранкица Јанковић, директорка „Демофеста“.

За десет година фестивала, пријавило се за учешће више од 3.500 бендова, наступило их је више од 300, а свирало је око 1.400 музичара из 13 земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво