Награде Брит додељене у Лондону

Свечана додела Брит награда у лондонској „О2 арени“ протекла је у знаку Дејвида Боувија, Џорџа Мајкла, Емили Санде и Робија Вилијамса.

Најбољим женским извођачем проглашена је Емили Санде, док је Брит „икона“ постао Роби Вилијамс. Награду за глобални успех освојила је Адел, велика победница америчких награда Греми.

Легендарни Дејвид Боуви, који је преминуо прошле године, освојио је британску музичку награду Брит за извођача и албум године. Организатори су одали почаст Џорџу Мајклу, који је на Божић преминуо у 53. години.

Раг'Н'Боун Мен био је још један велики победник вечери освојивши два признања – награду критичара и ону за пробој године.

Признање за најбољу групу отишло је у руке инди-рок састава "The 1975", док је група "Little Mix" освојила награду за најбољи сингл године за песму Shout Out To My Ex.

Признање за међународног соло извођача године освојио је канадски репер и певач Дрејк, а списку номинованих у категорији најбољег међународног соло извођача био је и канадски музичар Леонард Коен, који је такође преминуо прошле године.

Награду за најбољег женског страног извођача освојила је америчка певачица Бијонсе, док је признање за најбољу страну групу освојио састав "A Tribe Called Quest".

Група "One Direction" освојила је Брит награду за најбољи британски видео-спот.

Награду Брит додељује Британска фонографска индустрија, која представља удружење британске музичке индустрије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи