Миксер биг бенд свира музику Глена Милера

Миксер биг бенд враћа се на сцену „Миксер хауса“, у уторак, 28. фебруара, са почетком у 22.30. Оркестар који чине свирачи различитих генерација, али једнаке љубави према музици, већ неколико година наступа у „Миксер хаусу“ и опет ће повести публику на незаборавно путовање кроз историју џеза.

На репертоару овог бенда се налази музика која датира још из времена златне ере свинга, од композиција Глена Милера, преко познате филмске музике, врућих латино ритмова, па све до савремених џез-рок композиција.

Овај петнаесточлани бенд је основао један од доајена српског џеза трубач Горан Грбић, који уједно њиме и диригује.

У концерт "Миксер биг бенда" публику ће увести пројекција филма Прича о Глену Милеру, која почиње у 20.30.

Филм Прича о Глену Милеру је биографски филм, снимљен 1954. године, о једном од најзначајнијих џез музичара 20. века. Глен Милер је почео каријеру као тромбониста у мањим ноћним клубовима Њујорка, нудећи познатим извођачима своје композиције, да би временом, крајем тридесетих година прошлог века, постао вођа једног од најуспешнијих џез оркестара у историји џеза.

Иако потпуно предан музици, био је и узоран породичан човек, чија је жена, са којом је имао двоје деце, имала пуно разумевање за његова честа одсуства од куће због пословних обавеза.

За време Другог светског рата, Милер води војни оркестар, са којим такође изводи своја дела и са којим одлази у Енглеску, где забавља америчке војнике.

Филм је познат и по томе што се у њему појављују и музичари из Милеровог времена, као што су Луј Армстронг, Бен Полак и Џин Крупа. Главну улогу у филму игра Џејмс Стјуарт.

Цена улазнице износи 300 динара, а може се набавити у „Миксер хаусу“ и на продајним местима „Гигстикса“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво