Путовање од „почетака ка будућности"

Прве вечери 25. Београдског џез фестивала наступила је прва дама шлагера са простора бивше Југославије, Габи Новак и већ легендарни секстет Марковић-Гут. За љубитеље џеза почело је путовање од почетака ка будућности...

У београдском Дому синдиката, у присуству великог броја посетилаца, почело је путовање од почетака ка будућности, то јест, 25. Београдски џез фестивал.

За носталгичаре који тврде да Београд губи дух који је имао пре 20-30 година, џез фестивал је право место.

Oвај фестивал пркоси пошастима времена, доноси најбоље музичаре и атмосферу уметничког славља, којој је прве вечери допринела прва дама шлагера са простора бивше Југославије Габи Новак.

„Била сам стотине пута у Београду. Увек осећаш љубазност људи, добро се осећаш", описала је Габи Новак претходна гостовања у српској престоници.

Миодраг Мића Марковић истиче да је најлепше што су чланови секстета Марковић-Гут поново на окупу и да су здрави. 

До недеље ће Београђани у две дворане, у Дому омладине и на Коларцу, уживати у концертима, који нису посластица само за љубитеље џеза, већ за све поклонике добре музике.

После концерата, публика ће моћи да ужива и у поноћним наступима учесника фестивала, у Дому омладине, где се и традиционално одржавао фестивал још од својих почетака, пре 38 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво