Јосипа Лисац: Увек сам желела да будем своја

Никада се нисам трудила да будем авангардна или другачија од других, већ само своја и радосна на сцени, каже Јосипа Лисац, аутентична дива југословенске музичке сцене, која ће 14. фебруара у београдском Центру „Сава“ одржати први у низу концерата у региону којима прославља 50 година каријере.

Јосипа Лисац: Увек сам желела да будем своја Јосипа Лисац: Увек сам желела да будем своја

Јосипа Лисац је била и остала појам за уметницу фантастичног гласа са аутентичним визуелним оквиром. Фузија различитих жанрова у њеним песмама као и лакоћа и уверљивост интерпретације описани су у различитим антологијама југословенске поп културе.

Прослављање пола века изузетно успешне каријере Лисац ће отпочети концертом у Центру „Сава“, 14. фебруара на Дан заљубљених и дан Светог Трифуна.

„Најтеже је изаћи са музичарима пред публику и одржати добар концерт. То сви који су икада стали на сцену знају. Потрудићу се да београдској публици приуштим такав концерт. Нисам сигурна да ћу имати неког госта на концерту у Београду, већ само желим да се добро осећам на сцени. Када се добро осећам на сцени, онда и публика ужива“, објашњава прослављена певачица.

Тајну трајања, опстајања и одржавања препознатљивог израза на сцени, Јосипа Лисац објашњава вером у себе и своје уметничке стандарде. Како каже, никада себе није доживљавала као авангардну уметницу.

„Никада се нисам трудила да будем авангардна или другачија од других, већ само своја и радосна на сцени. Када сам почињала, у Југославији су у моди били фестивали, али никада нисам пристала на идеју да личим на неки општеприхваћени модел поп певачице. Желела сам само да са публиком поделим своје поимање музике. Код мене музика не излази само из грла, већ из срца“, истакла је Лисац.

Према њеним речима, на њену каријеру и самопоуздање највише је утицао Карло Метикош.

„У пола века моја каријере мени је апсолутно најлепша музичка сарадња и живот са Карлом Метикошем (1940–1991). Он је направио за мене најлепше песме, које живе и данас. Направио је антологијски албум Дневник једне љубави. Направио је све могуће хитове као што су Магла, Данас сам луда... То су најлепши тренуци, на то сам поносна“, нагласила је Лисац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво