Лијам Галагер отвара „Егзит“

Оснивач и некадашњи певач легендарног британског поп састава „Оејзис“ Лијам Галагер отвориће овогодишњи фестивал „Егзит“ у Новом Саду.

Лијам Галагер отвара „Егзит“ Лијам Галагер отвара „Егзит“

Један од најнаграђиванијих музичара свих времена, оснивач и певач групе „Оејзис“, отвориће „Егзит“ 6. јула!

Галагер је уз „Оејзис“ освојио чак 37 најпрестижнијих музичких награда, а тај манчестерски бенд, који су медији прозвали наследником „Битлса“, само три године после свог првог концерта, стигао је до највећег рок концерта у британској историји.

У чувеној анкети магазина "Q" из 2010. године, публика је Лијама прогласила за највећег фронтмена свих времена, испред осталих великих рок звезда као што су Фреди Меркјури, Џим Морисон, Роберт Плант и Џон Ленон.

Наступ Лијама Галагера на „Егзиту“ биће посебан, јер ће осим хитова „Оејзиса“ представити и свој први соло албум, који су медији већ прогласили једним од најишчекиванијих у 2017. години.

Чак је и Роби Вилијамс, после медијских препуцавања са Лијамом током деведесетих година, једном приликом изјавио да је Лијам „глас генерације и саундтрек наших живота“.  

Прве ноћи овогодишњег „Егзита“, још један музичар који пуни стадионе долази у Нови Сад, то јест у Денс арену. У питању је немачки техно продуцент Паул Калкбренер, који је недавно наступио пред пола милиона људи испред Бранденбуршке капије, потврдивши статус једне од највећих звезда данашњице.

Лијам и Паул ће обележити отварање фестивала, али завршну, велику журку, по узору на прошлогодишњи наступ Дејвида Гете, на главној бини ће направити човек који је последњих пет година један од водећа три светска ди-џеја, а првопласирани чак две године узастопно – Хардвел.

На главну фестивалску позорницу стиже и глас нове генерације, популарни 22-годишњи енглески кантаутор Џејк Баг, који на „Егзит“ долази после три албума са врха британске листе и чак 17 синглова, уз наступе на највећим фестивалским бинама и НМЕ наградом за најбољег соло извођача.

У четвртак 6. јула на главну фестивалску бину долази и трио који предводи Алан Вокер, аутор хитова Faded, Alone, Sing Me to Sleep и других који у збиру достижу две милијарде прегледа на Јутјубу, док ће треће вечери, 8. јула, наступити и популарна хип-хоп и дабстеп група "Foreign Beggars".

Ове године се фестивал „Егзит“ одржава од 6. до 9. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара