„Тешка индустрија“ после четири деценије поново у Београду

Култни сарајевски бенд „Тешка индустрија“, који предводи Ивица Пропадало, 21. јануара се у великом стилу враћа пред своју верну београдску публику, у „Миксер хаусу“, и то након 39 година.

Концерт који су чланови „Тешке индустрије“ назвали „Били и остали раја“ омаж је сарајевској поп-рок школи, а бенд ће одсвирати песме које су пресек каријере „Тешке индустрије“, уз све хитове с последњих албума.

Пред београдски концерт, Ивица Пропадало, фронтмен и басиста састава „Тешка индустрија“, открива зашто му је београдски концерт толико важан и позива све обожаваоце старог доброг сарајевског поп-рок звука да се придруже концерту.

Након концерта, бенд планира и дружење са обожаваоцима и београдским колегама, који се очекују на концерту групе која је за сва времена уписана у поп-рок историју бивше државе.

„Концерт који је пред нама у 'Миксер хаусу' је за нас веома важан, јер је Београд наравно био и остао музичка престоница. Свима нама који смо седамдесетих почињали градити каријеру, био је сан потврдити се у два највећа града, у Београду и Загребу. Ко то није успео није се сматрао озбиљним бендом! А у концертној активности, Београд је неприкосновен“, наглашава Пропадало, уз којега је у саставу „Тешка индустрија“ још од 1973. и гитариста Ведад Хаџиавдић.

С уласком у 2017, „Тешка индустрија“ обележава и 44 године постојања тог дуговечног сарајевског бенда, али се стварно „oживљавање“ бенда десило пре десетак година.

„Тешка индустрија“ се подигла из пепела и поново почела да ствара песме и иде на турнеје пре десетак година, али је изласком албума Били смо раја, који је посвећен сарајевској поп и рок школи, на неки начин коначно вратила стару славу.

„Само није било прилике да се и овде, у Београду, представимо на прави начин. Зато на концерту у 'Миксер хаусу' очекујемо све генерације публике – од наших вршњака и музичара који су раме уз раме с нама свирали и наступали, па све до младих генерација, које знају наше песма, а можда не знају нашу историју и нашу сарајевску причу, коју долазимо музиком испричати у Београду“, каже Ивица Пропадало.

Пропадало је иначе познати сценограф и дизајнер, а пре уласка у „Тешку индустрију“ 1973. године је свирао бас у пратећем бенду Здравка Чолића и Кемала Монтена, у групи „Код“.

Улазнице за предстојећи концерт „Тешке индустрије“ се у претпродаји могу купити по цени од 800 динара на благајни „Миксер хауса“ и у систему „Гигстикса“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара