Дивни Љубојевић уручена награда ПГП-РТС-а

Никад у историји ове куће диск са духовном музиком није био најпродаванији, приметила је Дивна Љубојевић обраћајући се присутнима у музичкој радњи „Метрополис“ пре него што јој је у име издавачке куће ПГП РТС уручено признање за најпродаванији албум у 2016. години.

Дивни Љубојевић уручена награда ПГП-РТС-а Дивни Љубојевић уручена награда ПГП-РТС-а

Почетком ове године ПГП РТС је издао ЦД Антологија најлепше духовне музике православног истока који представља пресек онога што је Дивна са својим хором „Мелоди“ снимала у протеклих 25 година.

Тај албум је постао најпродаванији у току 2016. године. Нашој славној интерпретаторки духовне музике признање је уручио Радмило Цвијовић, директор ПГП РТС.

„У време јубилеја, када ПГП РТС слави 65 година постојања, радосни смо што је најпродаванији албум постао ЦД маестралне Дивне Љубојевић. Дивна је до сада објавила 25 албума, а овај награђени је први који је изашао из ПГП РТС. Надам се да ћемо наставити сарадњу“, истакао је Цвијовић.

Дивна Љубојевић је захвалила и нагласила да је признање које је примила охрабрење за људе који мисла да духовну музику треба слушати у сенци.

„Људи које воле духовну музику треба да знају да је духовна музика диван чулни ужитак и да без икаквих предрасуда иду на концерте. Ова награда је за мене једно велико браво за 25 година мог постојања и опстајања на сцени. Знам да се бавим безвременом музиком и срећна сам због тога“, рекла је Дивна Љубојевић.

Она је том приликом представила студијску верзију сингла Од када тебе не волим, обраду хита Бајаге и „Инструктора“ у аранжману и продукцији Воје Аралице, те нагласила да је сарадња с њим била необична.

„Испало је на крају све фантастично. Добијала сам пуно подстрека од њега и његове екипе за нешто што сам мислила да је било у пролазу. У Војином аранжману је песма коју смо снимили добила коментаре попут – анђеоска музика, анђеоски глас. Срећна сам због тога и Воји поручујем да ћемо сарадњу наставити“, рекла је Љубојевићева.

И Аралица је захвалио Дивни Љубојевић на изузетној сарадњи поручивши: „Велики су продуценти они који имају прилику да раде са највећим уметницима. Рад са Дивном то најбоље потврђује и за мене представља непроцењиво искуство“.

Дивна и „Мелоди“ одржаће концерте 23. децембра у Дому војске у Панчеву и 24. децембра у Културном центру Јагодина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво