Дивни Љубојевић уручена награда ПГП-РТС-а

Никад у историји ове куће диск са духовном музиком није био најпродаванији, приметила је Дивна Љубојевић обраћајући се присутнима у музичкој радњи „Метрополис“ пре него што јој је у име издавачке куће ПГП РТС уручено признање за најпродаванији албум у 2016. години.

Почетком ове године ПГП РТС је издао ЦД Антологија најлепше духовне музике православног истока који представља пресек онога што је Дивна са својим хором „Мелоди“ снимала у протеклих 25 година.

Тај албум је постао најпродаванији у току 2016. године. Нашој славној интерпретаторки духовне музике признање је уручио Радмило Цвијовић, директор ПГП РТС.

„У време јубилеја, када ПГП РТС слави 65 година постојања, радосни смо што је најпродаванији албум постао ЦД маестралне Дивне Љубојевић. Дивна је до сада објавила 25 албума, а овај награђени је први који је изашао из ПГП РТС. Надам се да ћемо наставити сарадњу“, истакао је Цвијовић.

Дивна Љубојевић је захвалила и нагласила да је признање које је примила охрабрење за људе који мисла да духовну музику треба слушати у сенци.

„Људи које воле духовну музику треба да знају да је духовна музика диван чулни ужитак и да без икаквих предрасуда иду на концерте. Ова награда је за мене једно велико браво за 25 година мог постојања и опстајања на сцени. Знам да се бавим безвременом музиком и срећна сам због тога“, рекла је Дивна Љубојевић.

Она је том приликом представила студијску верзију сингла Од када тебе не волим, обраду хита Бајаге и „Инструктора“ у аранжману и продукцији Воје Аралице, те нагласила да је сарадња с њим била необична.

„Испало је на крају све фантастично. Добијала сам пуно подстрека од њега и његове екипе за нешто што сам мислила да је било у пролазу. У Војином аранжману је песма коју смо снимили добила коментаре попут – анђеоска музика, анђеоски глас. Срећна сам због тога и Воји поручујем да ћемо сарадњу наставити“, рекла је Љубојевићева.

И Аралица је захвалио Дивни Љубојевић на изузетној сарадњи поручивши: „Велики су продуценти они који имају прилику да раде са највећим уметницима. Рад са Дивном то најбоље потврђује и за мене представља непроцењиво искуство“.

Дивна и „Мелоди“ одржаће концерте 23. децембра у Дому војске у Панчеву и 24. децембра у Културном центру Јагодина.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 06. дец 2016, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

Vreme je bilo

Njene su duhovne pesme odavno na internetu jos od pre 2004. Bravo Divna.