У новембру други свесловенски фестивал „Храст“

Други свесловенски фестивал „Храст“ одржава се у суботу 5. новембра у клубу „Сијукс“. После успешног првог издања, организација "Route 011" поново окупља бендове које спаја старословенска традиција, која је и више него присутна у њиховој музици.

У новембру други свесловенски фестивал „Храст“ У новембру други свесловенски фестивал „Храст“

Музичари из Србије, Русије и Пољске наступиће 5. новембра у Београду, уз пратећи културни садржај. Овог пута, на фестивалу ће наступити гости из иностранства "Percival" (Пољска), "Kalevala" (Русија) и "Woodscream" (Русија), уз подршку домаћег бенда „Гротеска“.

Пољски музички састав "Percival", највише повезиван са музиком за видео-игру The Witcher Wild Hunt, један је од водећих фолк-метал и етно-акустичних састава у Пољској, па чак и у Европи. Музика и звук су инспирисани словенским мотивима и читавом традицијом наших народа.

"Kalevala" је бенд са историјом дугом осам година и један је од водећих фолк-метал бендова из Русије. Негује музичку традицију своје земље уз звуке електричне гитаре. Музика састава "Kalevala" се може описати као веома весела и мелодична, уз елементе брзог хеви-метала, са јако емотивним женским вокалима и традиционалним руским инструментима, као што су балалајка и хармоника.

"Woodscream" је вероватно један од најзначајнијих руских бендова фолк-метал сцене, настао 2006. године. Музика те групе представља симбиозу различитих модерних стилова метала у које су уткани елементи европске средњевековне музике, као и словенске изворне музике.

Бенд „Гротеска“ је основан 2006. године. Четворочлани састав се окупио са идејом да развија музички правац на који су утицали дарк-метал и готик-рок бендови. Свирају мрачну, али мелодичну музику чији квалитет не зависи од модела гитарског процесора. Текстови су на српском језику, а тематика песама је актуелна, али се римује и са неким далеким временима.

Карте за друго издање фестивала „Храст“ се могу купити по промотивној цени од 990 динара на продајним местима „Евентима“ и „Де-де тикетса“, „Феликс шопу“ и „Жила шопу“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво