Ди-џеј Маестро уводи у 32. Београдски џез фестивал

Поводом почетка 32. Београдског џез фестивала и 71. рођендана Уједињених нација, у Дому омладине Београда у сали „Американа“ ће у понедељак 24. октобра од 21 час бити одржана промотивна забава на којој ће се посетиоци „укрцати“ на планету Џез уз музику ди-џеј Маестра из Холандије.

Београдски џез фестивал – најстарији и међународно најпризнатији српски џез фестивал – под слоганом Планета џез у свом 32. издању, од 26. до 30. октобра, представља и даље нове тенденције у џез музици из свих крајева света, као и одабране легенде које су удариле темеље савременом схватању џеза.

Мартин Баркез, односно ди-џеј Маестро, једна је од најупечатљивијих појава у ди-џеј свету, личност која спаја свет џеза и плесних подијума на јединствен начин. Своје име у музичком свету утемељио је радећи на албумима на којима је успешно смиксовао многе класичне џез композиције, тако да буду прилагођене амбијенту дискотеке.

Ексклузивно ради са „Блу ноут рекордс“, издавачком кућом која слови за једну од најстаријих и најпознатијих џез издавачких кућа на свету, основана 1939. године. Ди-џеј Маестра су ангажовали на основу његових успеха да створи компилацијске албуме који представљају историју те издавачке куће, али тако да не буду само за љубитеље џез музике већ да је у исто вријеме приближе млађим генерацијама.

Продукт ове сарадње су три, сада већ класичне, компилације под називом Blue Note Trip које наилазе на одличне реакције код публике и критике. Након сарадње са издавачком кућом „Блу ноут“, почео је сарадњу на исти начин и са другим легендарним издавачима, као што су „Верв рекордс“, ЕМИ и „Јуниверзал“. Данас се сматра за најбољег „џез диск џокеја“.

За овај догађај у продаји је ограничен број улазница по цени од 300 динара, на благајни „Евентима" у ДОБ-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара