„Милош Чоловић трио“ у завршници циклуса „Џез за Џ“

Нови београдски џез састав „Милош Чоловић трио“ наступиће 1. октобра на Платоу Милана Младеновића, у завршници актуелног серијала концерата из циклуса „Џез за Џ“, који Дом омладине Београда организује у сусрет 32. Београдском џез фестивалу.

Трио чине контрабасиста Милош Чоловић, пијаниста Владан Вељковић и бубњар Никола Радојичић. Главна инспирација за бенд била је „Бил Еванс трио“, а велики утицај представља и сцена шездесетих година 20. века, пре свега Вејн Шортер.

Репертоар чине Чоловићеве композиције, џез стандарди у Евансовим аранжманима и џез композиције из педесетих и шездесетих година.

У априлу ове године „Милош Чоловић трио“ је освојио прву награду на међународном такмичењу "The Best Musical Mind", одржаном у Београду и подржаном од стране колеџа Беркли и Конзерваторијума „Соуза Лима“ из Сао Паула, у категорији најбољи ансамбл.

Награда је снимање и објављивање првог албума, а Чоловић најављује да ће се током октобра озбиљно посветити припремању албума: „На албуму ће бити претежно ауторска музика и понеки стандард. Садржаће и наш 'хит' са чак хиљаду прегледа на Јутјубу - Altruistic Nihilist. Слушаоци ће албум највероватније моћи да очекују у првој половини следеће године, а можда и раније“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво