За 72 сата више од 15.000 пријављених за „Егзитово“ лето љубави 2017!

Скоро 350 дана пре наредног издања „Егзита“ и за само 72 сата од почетка регистрације, за улазнице се пријавило више од 15.000 посетилаца из више од 60 земаља света!

За 72 сата више од 15.000 пријављених за „Егзитово“ лето љубави 2017! За 72 сата више од 15.000 пријављених за „Егзитово“ лето љубави 2017!

Предњаче фанови из Србије и земаља региона, уз традиционално високе бројке из Велике Британије, Холандије и Аустралије, али и све бројније фанове „Егзита“ из Грчке, Турске, Русије, САД и Француске, док су забележене и прве далеке дестинације попут Маурицујуса, Јужноафричке Републике и Бразила.

Ово је први пут у 16 година постојања фестивала, да се одмах после завршеног „Егзита“, објаве датуми за наредни, али и покрене пријављивање публике из целог света за прве, најповољније улазнице. Ове године, улазнице ће бити пуштене у званичну продају доста раније у односу на претходне године.

Судећи по броју пријављених, већ сад, непуну годину дана раније, достигнута је скоро трећина дневног капацитета Петроварадинске тврђаве, а по броју земаља из којих су дошле пријаве, може се очекивати изузетно разнолик састав посетилаца од 6. до 9. јула 2017. године на Тврђави.

Заинтересовани из целог света могу и даље да се пријаве и да тако, пре осталих, добију прилику да први набаве своје улазнице, чији је број по првој, најповољнијој цени, ограничен.

Након овогодишњег, најпосећенијег издања у 16 година постојања, фестивал ће 2017. године славити 50 година од чувеног Лета љубави (Summer of Love) из 1967. године када је настао револуционарни хипи покрет који је заувек променио свет.

Овај друштвени феномен окупио је људе из бројних делова планете око идеје заједништва, мира, солидарности и љубави, те имао немерљив утицај на савремену музику, али и културу у целини. Знак мира, шарена одећа и цвеће у коси, прве су асоцијације на Лето љубави и покрет у чије највеће тековине се убрајају борба за мир, слободу говора, људска права, односно друштвену, расну и полну равоправност.

Овогодишња, магична „Егзит авантура“ повела је више од 270.000 посетилаца из више од 60 земаља света на фестивалско летовање од Петроварадина до Јаза, где су током четири дана и ноћи на „Егзиту“, те још три на „Си денсу“, наступале неке од водећих светских звезда.

Током четири дана кроз фестивалске капије на Петроварадинској тврђави прошло је 195.000 посетилаца, а све бине биле су крцате насмејаним људима, о чему најбоље сведочи изјава Дејвида Гете током незапамћеног спектакла на главној бини: „Хвала, 'Егзите', уживао сам овде и пре, али ове године је боље него икад!“

Након четири незаборавна дана у Новом Саду, „Авантура“ се неколико дана касније преселила на плажу Јаз у Црној Гори, где је одржан трећи „Си денс“ који је током три дана и ноћи посетило 77.000 посетилаца, а о чијој атмосфери најбоље сведоче речи Скрилекса: „Вечерас смо креирали историју заједно“ и групе "Hurts": „Ову ноћ ћемо чувати заувек, а вама се враћати поново, ви имате овде нешто што у целом свету полако нестаје - срце и душу!“

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се