Ко вози кући са „Егзита“

Агенција за безбедност саобраћаја, Фондација „Егзит“, компанија „Хајнекен“ и МУП Србије у акцији „Друштво, ко вози кући“ ове године ће на „Егзиту“ ради безбедности учесника, бесплатно превозити посетиоце из Београда у Нови Сад и назад и обезбедити такси-превоз у граду, најавили су организатори.

Ко вози кући са „Егзита“ Ко вози кући са „Егзита“

За превоз аутобусом у оба смера Београд - Нови Сад током сва четири дана „Егзита“ потребно је пријавити се на сајту exittrip.org, а организатори су позвали заинтересоване да то учине што пре и себи обезбеде безбедан превоз кући.

За бесплатан такси у Новом Саду потребно је посетити Сејф зону (Safe Zone) на тргу испред Музеја града и преузети ваучер за бесплатан превоз кућама.

Директор Фондације „Егзит“, Иван Петровић нагласио је на конференцији за новинаре у Скупштини Београда да не постоји изговор за непримерено понашање у саобраћају.

„Ми овде дајемо алтернативу, превешћемо неколико хиљада посетилаца 'Егзита'“, поручио је Петровић, уз оцену да је акција доказ да удруженим снагама државне институције, компаније и невладине организације могу да покрену промене у Србији.

Државна секретарка Министарства унутрашњих послова Србије Јана Љубичић рекла је да ће МУП и ове године предузети све мере за безбедност свих посетилаца „Егзита“.

Приоритет нам је да се сви странци који дођу, а знамо да је таквих много, осећају комфорно у Србији и да схвате да је Нови Сад сигуран град и Србија сигурна земља, нагласила је Јана Љубичић.

Према њеним речима, полиција ће појачати ангажман свих јединица МУП, али ће се трудити да буду невидљиви.

„Полиција ће бити ту не само да предузме репресивне мере, већ да помогне сваком посетиоцу ако има било какав проблем, да се нађе на услузи“, поручила је Љубичић.

В. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић је нагласила да када је реч о људским животима, сви треба да подижемо свест да је сваки живот једнако важан и да утичемо на учеснике у саобраћају да се понашају безбедно, да везују појас, да не седају за волан ако су пили алкохол и поштују прописе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво