Џеф Милс и Блек кофи на „Си денсу“

Један од највећих светских електронских уметника свих времена, Џеф Милс, као и најтраженија звезда данашње хаус музике, Блек Кофи, потврдили су наступе на бини "Dance Paradise" овогодишњег музичког фестивала „Си денс“.

Чаробњак из Детроита, како већ две деценије зову виртуозног Милса, један је од водећих савремених уметника, о чему сведоче и његове поставке у чувеном Лувру или бројни наступи са симфонијским оркестрима.

Јужноафричка ди-џеј суперзвезда, Блек Кофи, стиже уз тренутно најсвежији хаус звук за најлепшу бину на обали мора, на коју ће пренети енергију водећих клубова са Ибице, Мајамија и Њујорка.

Импресивној листи извођача на рајској бини, за незаборавну тродневну авантуру на најлепшој плажи Европе, придружиће се и крем регионалне сцене, Леа Добричић и Кристијан Молнар из Србије, Мис Саншајн и Харис из Хрватске, Младен Томић из Босне и Херцеговине, Слободан Поповић, Аудио Сторм и Александар Грум из Црне Горе, као и бројни други.

Од данас у подне у продаји се налазе и једнодневне улазнице по поклон цени од 2.490 динара за једну од три ноћи на Јазу.

Апсолутна икона светске техно сцене, Џеф Милс, покретач је чувене детроитске техно школе и оснивач њене најпознатије организације "Underground Resistance". 

Прве албуме издао је 1992. године за берлинску техно институцију „Тресор“, а један је од пионира технике миксовања на три и више грамофона. Чувен је и његов надимак Чаробњак који је настао јер је понекад у сетовима знао да употреби и преко 70 плоча у једном сату.

Његов аутентични израз и виртуозну технику забележиле су и камере у два документарна филма Exhibitionist који су приказивани чак и у париском Лувру где је Милс четири месеца провео као кустос серије мултимедијалних поставки.

Милс је компоновао и нову, савремену музичку подлогу за неми филм Фритза Ланга Метрополис из 1927. године, коју је изводио и уживо уз пратњу симфонијског оркестра. Његов несумњиви допринос савременој уметности донео му је и титулу Витеза уметности Француске, а у богатој дводеценијској каријери, Јеф Милс бележи наступе на свим највећим светским фестивалима, као и преко двадесет издатих албума уз више од стотину других издања.

Један од феномена савремене електронске сцене, јужноафричка суперзвезда Блек Кофи на ди-џеј пулт бине донеће најфинији хоусе звук за отварање фестивала „Си денс“ 14. јула. Иако је на сцени више од 10 година и иза себе има пет студијских албума, бројне синглове и једно ди-ви-ди издање, његов метеорски успон и глобалну популарност најбоље илуструју бројни наступи који су га за само последњих годину дана одвели у готово 20 земаља, на пет континената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво