Лук Блек се „изборио са демонима“ и објавио нови сингл

Настављајући да буде „глас своје (д-)генерације“, у новом синглу "Demons", српски поп алхемичар Лук Блек дубље истражује своје корене и проналази инспирацију у митологији и традицији овог, свог дела планете.

Лук Блек се „изборио са демонима“ и објавио нови сингл Лук Блек се „изборио са демонима“ и објавио нови сингл

Након дебитантског ЕП издања Thorns из септембра 2015. године, Лук Блек доноси освежену продукцију са новим визуелним идентитетом инспирисан управо простором у коме ствара и живи.

„Јако често добијам коментаре од других људи да не изгледам као да сам из Србије и да то треба да схватим као комплимент. Шта то уопште значи? Ко каже да је њихов опис особе са ових простора онај прави? Дуго сам се борио са демонима тражећи инспирацију на погрешном месту, у другим културама, анализирајући проблеме на све могуће начине осим оних који су мени блиски. Када сам схватио да све што ми треба могу пронаћи ту где јесам кренуо сам да истражујем место одакле потичем“, објашњава Блeк.

Годину 2016. годину проводи у писању и компоновању, али гледа дубље у своје порекло.

Истражујући сопствене корене Блек се отвара ка сарадњи са иностраним продуцентима и у Шпанији проналази младог Вензу са којим почиње да ради.

У истом процесу препознаје и окупља своје неославик племе – креативне, младе Словене своје генерације који на исти начин осећају своје порекло, као и он док је песма Demons настајала.

Песма Demons је савремени поп хит у коме Лук Блек комбинује заразну мелодију, трибалне перкусије, оријенталне утицаје и моћни, емотивни вокал.

Као и све до сада, Demons је компоновао и написао Лук, док продукцију са њим потписује и млади, перспективни ЕДМ продуцент из Шпаније – Венза.

Одмах по изласку свог новог сингла, Лук Блек у јуну одлази на своју прву турнеју по Кини где ће наступити у Пекингу, Шангају и Гвангжуу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара