„Планета џез“ ове године боља и садржајнија

Председник Организационог одбора Београдског џез фестивала, Горан Весић, открио је да ће овогодишњи Београдски џез фестивал, 32. по реду, који се одржава од 26. до 30. октобра под слоганом „Планета џез“ бити најбољи од обнове његовог рада.

„Наш прошлогодишњи џез фестивал био је окретање новог поглавља у историји ове манифестације, јер смо себи као задатак дали да трасирамо пут џез иновација, откривамо нове планете џеза, али и да не заборављамо великане овог музичког правца“, рекао је Весић.

Према његовим речима, публика је сјајно одговорила на одлуке градске власти и преко десет хиљада Београђана је посетило концерте на којима су наступила 104 музичара из 17 земаља.

Весић је истакао да се ове године очекује нови рекорд, јер је овогодишњи фестивал бољи и садржајнији.

„Зато сам сигуран да ће се за џез у Београду у октобру поново тражити карта више. Сви људи који раде у организацији џез фестивала су веома поносни на то, Београд цени наш рад и узвраћа нам посетом програмима“, рекао је Весић, који је и градски менаџер.

Према његовим речима, овогодишњи џез фестивал одржаваће се традиционално у Дому омладине, али се, како је указао, „први пут после дужег периода враћамо у традиционално упориште џеза у Центар 'Сава' центар где ће бити одржана два концерта највећих џез звезда нашег фестивала“.

Фестивал ће почети 27. октобра концертом једне од највећих звезда савременог џеза Авишај Коена, виртоуз на контрабасу који је глобална звезда.

Наша публика је имала прилику са слуша Коена 2007. године на почетку његове каријере на Коларцу, али сада нам овај уметник долази у тренутку када је на креативном врхунцу.

Већ сутрадан у Центру „Сава“ публика ће дочекати легендарног бубњара из Чикага Џека де Џонета са његовом новим триом и познатим џезерима Дејвом Холандом, Крисом Потером, Ериком Харлендом и другима.

„Поред њих ове године посебан нагласак стављамо на музичаре који долазе из латинских земаља које ћемо имати прилике да слушамо у оквиру бројних програма“, рекао је Весић.

Он је позвао Београђане да на време купе комплете и појединачне улазнице које су пуштене у продају 28. априла јер ће се за овогодишњи џез фестивал тражити карта више.

Цена комплета улазница за главни програм од 26. до 30. октобра је 3.500 динара, а цена комплета карата за концерте у Центру „Сава“ 27. и 28. октобра је 2.500 динара.

Весић је рекао да град Београд популарним ценама жели да популаризује џез и сам фестивал и омогући нашим суграђанима да за цену, која је доступна, уживају и врхунском џезу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво