„Гоблини“ вечерас у Панчеву

Двораном „Аполо“, Дома омладине Панчево, одјекиваће вечерас песме групе „Гоблини“, који панчевачкој „публици која их воли више од две деценије“ обећавају одличан концерт.

„Гоблини“ вечерас у Панчеву „Гоблини“ вечерас у Панчеву

Заиста је мало тога непознато кад је у питању концерт у Панчеву, кажу „Гоблини“ уочи концерта у Панчеву.

„Добар клуб, одлична публика која 'Гоблине' воли више од 20 година. Надам се да овај пут нико од нас неће имати температуру тако да обећавамо одличан концерт“, поручују чланови бенда.

Састав „Гоблини“ настао je 1992. године у Шапцу. Бенд су основали гитариста Ален Јовановић, басиста Владислав Кокотовић и певач Бранко Голубовић.

Објавили су пет студијских албума: Гоблини (1993), Истините приче 1. део (1994), У магновењу (1996), Re-Contra (1999) и Роба с грешком (2013), два концертна издања Live in KST (1995) и Турнеја у магновењу (1998), као и компилацијско издање Најбоље приче из 2004. године.

У каријери су одсвирали више од 350 концерата и током деведесетих година прошлог века били један од најважнијих рок бендова у региону. Последњи концерт пре него што су прекинули рад „Гоблини“ су одсвирали 7. јуна 2001. године у Загребу.

После скоро деценије паузе, обнављају рад у пролеће 2010. године.

У постави су били Бранко Голубовић (вокал), Ален Јовановић (гитара), Владислав Кокотовић (бас), Саша Шетка (гитара) и Милан Арнаутовић (бубњеви).

Бенд је тог лета објавио це-де сингл Црно на бело са песмама Луна и Као дa (у заједничкој продукцији СКЦ-а Нови Сад и Шабачког летњег фестивала).

Излазак сингла пратио је спот за песму Луна, као и документарни филм о бенду у продукцији РТВ-a.

Наредне године појавио се и онлајн сингл У одбрани зла, у продукцији магазина Nocturne.

Током 2012. године бенд је напустио гитариста Саша Шетка, а његову позицију заузео Леонид Пилиповић, који је са „Гоблинима“ свирао у време албума У магновењу.

У новој постави „Гоблини“ су припремили албум Роба с грешком, који се појавио почетком новембра 2013. године.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво