„Концерт у част највећег господина рокенрола“ у Загребу

Концерт посвећен Влади Дивљану, под називом „Концерт у част највећег господина рокенрола“ биће одржан 7. маја у загребачкој Творници културе.

„Концерт у част највећег господина рокенрола“ у Загребу „Концерт у част највећег господина рокенрола“ у Загребу

Велики музички догађај, на којем ће осим групе „Љетно кино“ свирати и Дарко Рундек, Дино Шаран из бенда „Лету штуке“ и Срђан Гојковић Гиле, биће снимљен за потребе филма Небеска тема Младена Матичевића.

Макс Јуричић, организатор концерта и вођа састава „Љетно кино“, са којим је Влада Дивљан објавио два издања (Четири годишња доба и албум Live@Tvornica Kulture) и наступао са великим успехом широм региона, открива да назив концерта најбоље говори о томе шта мисле о свом пријатељу Влади Дивљану.

„Разлог концерта је да и ове године, бар једном, одсвирамо Владине песме и да њему у част, на наше задовољство и на радост публике, покушамо да оживимо магију коју је доносио када би из Београда или Беча долазио у Загреб“, истакао је Јуричић.

Последњи пут Дивљан је у Загребу наступао 2014. године у Творници културе и на фестивалу „Инмјузик“ заједно са „Љетним кином“, а постава која га је тада пратила свираће и на предстојећем концерту.

„Бенду ће се придружити Игор Павлица с трубом и три мушкетира из Загреба, Сарајева и Београда – Дарко Рундек, Дино Шаран и Срђан Гојковић Гиле који ће, уз Владине, отпевати и неке од својих најлепших песама“, додао је Јуричић.

Аутор музичких спотова, Радислав Јованов Гонзо, у Творници ће премијерно представити видео-спот за песму Баба Зумбула, који је настао од снимака са Дивљанових последњих наступа.

„Дванаест музичара, незаборавне песме, филмска екипа, премијера и изненађења обећавају да ће концерт бити и бисокоп и позориште, а 'Љетно кино' ће се посебно потрудити да те вечери свира са енергијом и весељем како је то било са Владом“, нагласио је Макс Јуричић.

Продуцентска кућа „Стархил“ је пре десетак дана званично почела снимање документарног филма Небеска тема о једном од најзначајнијих музичара са наших простора, Влади Дивљану.

До сада су урађени звучни записи (без слике, тзв. "off") са Зденком Коларом, Максом Јуричићем, Горанком Матић, Момчилом Момом Рајином, а ових дана биће снимљени Александар Шандоров, Срђан Гојковић Гиле и Дарко Рундек.

Аудио-снимање појединих учесника трајаће до краја месеца, а онда се након ускршњих празника прелази на снимање слике.

Премијера филма Небеска тема планирана је за јесен ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи