Упознајте Сању Вучић, представницу Србије на „Евросонгу“

Радио-телевизија Србије донела је одлуку да Србију на 61. „Песми Евровизије“ представља Сања Вучић из бенда "ZAA" са песмом "Goodbye".

Сања ће се за наклоност публике и стручног жирија 43 земље Европе и Аустралије борити композицијом Goodbye Иване Петерс, која је и текстописац нумере. Аранжман потписују – за симфонијски оркестар Иван Илић, диригент Биг бенда РТС-а, a за програминг Урош Марковић.

Млада певачица која ће представљати Србију на 61. „Евросонгу“ рекла је да су се она и Ивана одмах разумеле. „Чим сам чула песму, знала сам да је за мене. Песма је јако моћна и доживела сам је јако емотивно“, истакла је Сања Вучић на конференцији за медије.

Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница забавног програма РТС-а, навела је да јој велико задовољство што ће Србију представљати млада, даровита и симпатична девојка, јер је то најбољи начин да се, не само декларативно, пружи подршка младима у нашој земљи.

„Мени је драго што сам део овог пројекта. О песми могу да кажем да сам је радила прво за себе, то ће вам дати до знања колико сам је добро радила“, рекла је ауторка песме Ивана Петерс.

Ипак, одлучила се да је Сања права особа за њу. „Када сам чула Сањин раскошни глас, који смо морали на тренутке да укротимо, била сам потпуно најежена. Нико никада није отпевао моју песму на тако добар начин“, навела је Ивана.

„Данас је специјалан дан за нас, снимамо емисију и спот када је у питању песма Србије на овогодишњем такмичењу. По много чему ће бити специфичан овај 61. 'Евросонг'. Учествују 43 земље, а 37 ће се распоредити у прво и друго полуфинале, док ће оних великих шест директно у финале, што је помало неправедно за све нас који се боримо за пласман у финале", рекла је Душка Вучинић, пи-ар РТС-а.

Сања Вучић ће се са публиком боље упознати у специјалној емисији Песма Србије за Европу на РТС 1, која ће бити на програму у суботу, 12. марта, у 21 час. У емисији ће гледаоцима у Србији и љубитељима „Евросонга“ широм света премијерно бити представљена српска нумера за „Песму Евровизије“.

Кроз разговор и музичке нумере гледаоце ће водити најпознатији српски ТВ водитељи, који ће публици представити све најинтересантније чињенице и занимљивости у вези са представником и композицијом.

Србија ће наступити у другом полуфиналу 61. „Песме Евровизије“.

Полуфинала су заказана за 10. и 12. мај, док је Велико финале 14. маја у Арени „Глобен“ у Стокхолму, уз директан пренос на РТС-у.

Биографија Сање Вучић

Сања Вучић (22) рођена је 8. августа 1993. године у Крушевцу. Музички се образовала од малена на одсецима соло певања, а занимљиво је да су јој и родитељи певачи. Као мала од њих je учила старе народне песме и севдалинке, а деценију и по касније постала је глас спреман да пева Арету Френклин, Бијонсе...

Сања је певала у више бендова (џез, реге, етно), а са хором је наступала у много земаља. Усавршавала се са оперском дивом Катарином Јовановић, која за њу каже да је „важно да остане своја и да сачува своју посебност".

Студира арапски језик, а препознатљиви је вокал састава "ZAA", са којима је наступала на свим већим регионалним фестивалима („Егзит“, „Лав фест“, „Нишвил“, „Арсенал фест“...). Са групом "ZAA" има до сада објављен један албум What about.

Ивана Петерс, ауторка песме Goodbye, којом ће нас Сања представљати на избору за „Песму Евровизије“, каже да ће „морати да обуздавају Сањин глас, јер она може много више од тога што песма захтева“.

Сања Вучић живи у Београду, обожава свој Крушевац и каже да је за њу највећа срамота ако неки део Крушевца није упознала. Сада ће упознати и Стокхолм. Поједини уредници Сањину каријеру већ означавају као „српски сан“ – како неко млад, без икакве протекције, захваљујући свом таленту може да добије шансу живота.

Биографија Иване Петерс

Рођена је у Београду. Музиком се бави од малих ногу, завршила је нижу и средњу музичку школу. Са 15 година почиње да пева у групи "Who is the best", која је претежно свирала реп музику и са којима је као вокал снимила два албума 1994. године.

Са непуних 20 година се појављује на фестивалу „Београдско пролеће“, где својом бравурозном вокалном интерпретацијом скреће пажњу на себе.

Након фестивала постаје члан популарне групе „Тап 011“, која је деведесетих година била једна од најслушанијих група у земљи, са много радијских хитова. Са њима је снимила три албума и учествовала на много фестивала.

Групу напушта и оснива свој ауторски рок састав „Негатив“, са којим је до сада снимила четири албума. На овим албумима се потпуно ауторски остварила, аутор је музике и текстова за већину песама.

Године 2004, на фестивалу „Беовизија“ убедљиво односи победу са песмом Збуњена. На првим местима водећих топ листа у земљи и региону налазиле су се песме Ја бих те сањала, Свет туге, Танго и друге.

Ужива неподељене симпатије публике и музичких стручњака и важи за један од најбољих женских вокала на овим просторима.

Тренутно је у студију где спрема свој први соло албум.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво