Дивна промовисала „Aнтологију“ на Белом двору

Певачица Дивна Љубојевић промовисала је данас свој нови компилацијски ЦД „Антологија најлепше духовне музике православног истока“ (ПГП РТС) у Белом двору у Београду. Домаћини промоције били су Њихова краљевска височанства престолонаследник Александар и принцеза Катарина Карађорђевић.

Дивна промовисала „Aнтологију“ на Белом двору Дивна промовисала „Aнтологију“ на Белом двору

Како је на промоцији најављено, Дивна ће концертно промовисати Антологију, и обележити 25 година рада са својим хором „Мелоди“, 21. априла у Центру „Сава“ у Београду. Концерт носи назив „Београд у сусрет Васкрсу“.

Кратку уводну реч одржао је домаћин манифестације, престолонаследник Александар Карађорђевић, који је изразио задовољство што је Дивна одлучила да ЦД промовише управо у Белом двору.

„Моја супруга и ја јој од срца желимо да каријеру настави бар још толико дуго“, рекао је Александар Карађорђевић.

ЦД Антологија најлепше духовне музике православног истока представља пресек онога што је Дивна снимала у протеклих четврт века. У питању су 23 најлепших дела српске, византијске и православне културне баштине. Певачица анђеоског гласа до сада је објавила чак 22 албума.

Антологија је њено прво издање за ПГП РТС.

„Славимо 25 година поштовања вере. Појати – то је најдуховнија и најрелигиознија ствар која се може догодити. То што Дивна ради препознаје се од Атлантика до Црног мора, од Егеја до Балтика“, истакао је новинар и публициста Петар Пеца Поповић.

Уредник културно-уметничког програма РТС-а Небојша Брадић говорио је о историјату српске музике. „Поносни смо што уз издање из наше куће мисија која је почела пре 600 година наставља да траје“, речи су којима је завршио своје излагање.

„Дивнино певање је пример љубави човека према Богу и божје љубави према човеку. То је земаљски исечак музике са неба. Са страхопоштовањем и радошћу се препуштам овој музици“, рекла је композитор и члан САНУ Исидора Жебељан.

Директор ПГП РТС-а Радмило Цвијовић је рекао да објављивањем Антологије ова издавачка кућа поштује и уважава вредности које Дивна доноси, док је oдговорни уредник ПГП-а Марко Милутиновић истакао да „овај ЦД помера вредносне границе“.

На крају промоције, Дивна и „Мелоди“ су подарили присутнима извођења уживо неколико композиција са Антологије – њихови продуховљени гласови величанствено су испунили здање Белог двора.

Промоцији су присуствовале бројне званицама, међу којима су били представници дипломатског кора и бројне угледне личности из уметничке струке и културног и јавног живота, као што су Момчило Бајагић Бајага, Душан Савић са супругом Марином Рајевић Савић, Небојша Антонијевић, Воја Аралица, Велимир Веља Павловић, Лена Ковачевић, Срђан Шапер, Предраг Марковић...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво