Хербију Хенкоку Греми за животно дело

Џез легенда Херби Хенкок, психоделична рок група „Џеферсон ерплејн“ и репери из „Ран Ди-Eм-Сија“ добиће музичке награде Греми за животно дело на овогодишној церемонији доделе 15. фебруара, саопштили су организатори.

Међу фаворитима за награде су америчка поп певачица Тејлор Свифт као и репер Кендрик Ламар за албум To Pimp A Butterfly и песму Alright.

Британска певачица Адел, чији је албум 25 најпродаванији албум у свету 2015. године, није на списку номинованих за Греми јер је њен албум изашао после истека датума за подношење пријава уметника за ту престижну музичку награду.

Награде за животно дело постхумно ће добити кубанска салса певачица Селија Крус, једна од најпопуларнијих певачица Латинске Америке у 20. веку, као и „краљица“ ритам и блуза Рут Браун која је била популарна 50-их година.

Награде Греми, установљене 1959. године, додељује америчка Академија за дискографску уметност и науку (НАРАС). Греми се додељује за разне музичке жанрове, међу којима су џез, блуз, кантри, фолк, госпел, денс, диско, поп и рок.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара