Танго међу звездама

На свом новом, четвртом албуму „Танго међу звездама”, Ивана Јордан остала је доследна свом препознатљивом стилу који чини спој традиције и поп-рок елемената, међу које је на њен оригиналан начин убачен и танго.

Радио-телевизија Србије најављује нови албум Иване Јордан "Танго међу звездама", објављен у издању ПГП-РТС. Поред тога што је аутор музике, текстова и аранжмана, Ивана се на новом албуму представила и као продуцент.

Прва нумера "Танго" која отвара албум и за коју је снимљен ТВ спот, садржи занимљив спој танга и ладарица, традиционалног етно певања. Кроз савремени звук се прожимају симфонијски и рок елементи, традиционални мотиви и танго, хорови и звуци електричне гитаре.

Прву песму "Пролеће" Ивана Јордан је компоновала са 9 година. Своје музичко образовање стицала је од ниже музичке школе до Факултета музичке уметности у Београду.

Током каријере се издвојила својим препознатљивим стилом који чини спој архаичности, традиције и савремених поп-рок елемената.

Опробала се и у писању позоришне музике, као и музике за филм. Добитник је бројних награда као извођач и као аутор.

Треба истаћи и њене наступе у Италији на националној телевизији РАИ и сарадњу са тамошњим музичарима.

У својој досадашњој каријери издала је четири албума, укључујући и последњи, "Танго међу звездама".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи