Овације за Евору

Препуна Велика дворана Сава центра још једанпут је показала да Сезариа Евора у Србији има одану публику, која је синоћ певачку диву испратила вишеминутним аплаузом.

Певачица са афричких Зеленортских острва Сезарија Евора после две године поново је наступила пред београдском публиком у испуњеној Великој дворани Сава центра.

Евора, која је неколико пута претходних година наступала у Београду, као и у Новом Саду 2007, синоћ је потврдила да је у Србији стекла одану публику, привукавши око 3.700 посетилаца у максимално испуњен Сава центар, за концерт који је после више од сат и по времена завршио уз један бис.

Публика је на крају устала са столица и вишеминутним аплаузом испратила са позорнице Евору која је концерт окончала у великом стилу, надахнутим извођењем класика "Besame Mucho" и хита "Sangue Berona".

Претходно, праћена веома расположеним пратећим оркестром - гитаром, виолином, кларинетом, перкусијама и традиционалним инструментом кавакином - Евора је изводећи песме из своје две деценије дуге каријере, показала да стасом и гласом достојанствено носи својих 68 година.

Певачица позната по босоногим наступима и извођењу "морна" плеса, није пропустила прилику што наступа у земљи ван строгих правила Европске уније, па је на позорници запалила цигарету и освежила се за столом који је за ту прилику изнет на сцену, што је учинила и пре неколико дана у Загребу.

Синоћни концерт музичке диве коју сматрају једном од најутицајнијих светских певачица и пореде је са великим уметницама као што су Били Холидеј, Едит Пјаф и Амелија Родригез, био је први за нову промотерску кућу "Лајнап".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво