„Ганси” плагијатори?

Уколико не докажу да нису користили делове песама Немца Улриха Шнауса, чланови америчког рок састава „Ганс енд роузис” и њихови продуценти биће „олакшани” за милион долара.

Група "Ганс енд роузис" (Guns 'N' Roses) суочава се са тужбом за недозвољено коришћење песама чије је делове, наводно, уврстила у свој албум "Chinese Democracy", пренео је "Њу мјузикал експрес".

Тужбу против "Ганса" поднели су британска дискографска кућа "Индипендијенте" (Independiente) и амерички огранак "Домино рекордса" који од бенда и продуцената траже одштету од милион долара.

Песма која се помиње као плагијат је "Riad N' the Bedouins", за коју две дискографске куће тврде да садржи делове нумера "Wherever You Are" и "A Strangely Isolated Place" немачког музичара Улриха Шнауса.

Шнаусов адвокат Брајан Каплан тврди да "Ганси" немају доказ да су овлашћено користили семплове. "Кажем вам да не постоје папири којима се одобрава коришћење ових песама", рекао је Каплан.

Популарна америчка група је оштро негирала оптужбе, а њихов менаџер Ирвинг Азоф је магазину "Роулингстоун" изјавио: "Бенд је био сигуран и када је албум издат и још увек верује да нема неауторизованих семплова на њему".

"Chinese Democracy" из 2008. први је албум с оригиналним песмама који је група "Ганс енд роузис" објавила после 17-годишње паузе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи