Сезариа Евора вечерас у Сава центру

Босонога певачица са Зеленортских острва, позната по баршунастом гласу којим изводи широк репертоар, од португалског фада до бразилске самбе, промовисаће вечерас у Сава центру последњи албум „Rogamar”.

Певачица Сезариа Евора, позната по босоногим наступима и извођењу "морна" плеса и музике са Зеленортских острва (Капе Верде), одржаће вечерас концерт у Сава центру у Београду.

Сезариа Евора (68) рођена је на острву Сао Висенте и прославила је своју малу државу-архипелаг деценијама се борећи за њу својим песмама и наступима.

Пре пет година освојила је музичку награду "Греми" за најбољи етно албум.

Први албум "La Diva Aux Pieds Nus" снимила је 1988. године, а на позорници обично наступа без ципела у знак подршке сиротињи и бескућницима са Зеленортских острва, погођених трговином робљем, изолацијом и емиграцијом.

Сезарија Евора наступа у пратњи гитаре, виолине, кларинета и традиционалног инструмента кавакин.

Концерт почиње у 20.30, а карте се продају по ценама од 1.600, 2.000 и 2.500 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи