"Љубав је само реч" поново у Дому Синдиката

Музичко-поетско вече "Љубав је само реч" глумца Ивана Босиљчића 7. октобра 20.30 сати у Дому Синдиката. Карте за тај концерт распродате су за свега неколико дана, па је за 8. октобар заказан још један.

Глумац Иван Босиљчић одржаће 7. октобра у 20.30 сати у Дому Синдиката музичко-поетско вече под називом " Љубав је само реч".

С обзиром на то да су карте за концерт распродате за свега неколико дана, за 8. октобар је заказан још један. 

Иако је веома успешан у својој глумачкој каријери и познат по многим улогама на филму, у позоришту и мјузиклима, Иван Босиљчић одлучио је да се публици предстaви и као певач и познавалац поезије.

Циганске романсе, савремене песме, евергрин и поп музика, препознатљиве нумере из мјузикала, али и поезија Шантића, Бодлера, Јесењина и других, чуће се из Дома Синдиката.

Песме из периода шездесетих година, музика из филма "Љубав и мода", песме Арсена Дедића, Здравка Чолића, Индекса одабир су овог популарног, и по мишљењу многих (а нарочито дама) шармантног глумца.

Главни критеријум био је да су то опште познате и квалитетне музичке нумере.

"Овај програм је помало бајковит, врло романтичан, на моменте врло узбудљив и страсан. Цео музички одабир су, уствари песме које ја приватно много волим, и знам да могу да их изнесем на прави начин. А о поезији и да не говорим. Она се већ дуго, дуго крчка у мени, и сада ће на најлепши могући начин бити изнета пред публику", каже Иван, који на сцени Дома Синдиката неће бити сам.

Колико је озбиљан у свом певачком наступу, говори чињеница да ће му подршку пружити Симфонијски оркестар Уметничког ансамбла Mинистарства одбране "Станислав Бинички" и диригент Војкан Борисављевић.

Друштво ће му правити и његове колегенице - партнерке из најгледанијих представа, серија и филмова: Мина Лазаревић и Ивана Кнежевић.

Заједно са Иваном, оне ће се потрудити да задовоље укус посетилаца.

"Тражио сам подршку за себе и одабрао сам, ето, лепе, младе даме, које су ту од мојих музичких почетака. А и било ми је битно да су то моји пријатељи, не би ли цело то вече одисало, и на сцени и у публици, дахом пријатељства", каже Босиљчић и додаје да има толико колега који би волели да учествују у програму, и ако би ово музичко-поетско вече нaставило да се одржава у некој форми, свакако ће ту бити непресталних измена и освежења.

Иако се датум концерта "опасно" приближава, стално одлази до Бровића (села поред Обреновца), војвођанских салаша, Фрушке горе, Авале, Космаја и Дрине - "МОРА", јер је тамо снимао нову серију РТС-а "Грех њене маме", у којој игра једну од главних улога.

Захваљујући доброј организацији, али и подршци околине не запоставља своје обавезе.

"Научио сам од уметничког ансамбла Министарства одбране (са којим волим да сарађујем) да је понекад у животу потребна војничка дисциплина да би се неке ствари постизале. Карантин, о да... Легање до 10 сати и устајање до 7 ујутру", рецепт су Ивановог успеха.

Иван и глуми и пева, али је, како каже, пре свега глумац. А када су му менаџери предлагали да се овај концерт одржи у Сава центру или некој другој великој хали (с обзиром на велико интересовање) скромно је одговорио:

"Такве дворане су за праве професионалне певаче. Дом синдиката је, ипак идеалан за једно глумачко вече у коме ће бити добре музике, дивне поезије и непосредног контакта са публиком".

Када не глуми и не пева, Иван воли да проведе време у природи, да буде што је више могуће са најближима који су, како каже, стрпљиви да га сачекају док завршава велике пос лове, јер знају да никада не остаје дужан.

Верујемо да ни публици неће остати дужан и да ће им приуштити право уживање.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво