Јубилеј „Галије” у Арени

Концертом 17. децембра у Београдској арени и троструким ретроспективним издањем „Оженише ме музиком”, ексклузивац издавачке куће ПГП РТС, нишка рок група „Галија” обележиће јубилеј 30 година од објављивања деби албума „Прва пловидба”.

Радио-телевизија Србије најављује јубилеј групе "Галија" која већ тридесет година плови по домаћој рок сцени.

Свој тридесетогодишњи рад "Галија", у сарадњи са ПГП РТС-ом, објединила је у три диска под називом „Оженише ме музиком". Најслушаније песме ове групе налазе се на два ЦД-а, а најгледанији спотови на ДВД-у.

"Галија" ће свој јубилеј обележити и концертом 17. децембра 2009. у Београдској арени. Тада ће промовисати, двадесети по реду, ЦД под називом „Поглед кроз двоглед", у издању ПГП РТС.

Група "Гaлија" основана је 1976. године у Нишу. Већ након две године "Галија" бележи прве значајне успехе на неколико тада актуелних фестивала: Зајечарска гитаријада, Омладински фестивал у Суботици, "БООМ" фестивал у Новом Саду.

Њихов први албум, који носи и симболичан назив "Прва пловидба" објављен је 1979. године. Тим албумом почиње сарадња групе "Галија'' са ПГП РТС-ом. За ових 30 година више пута је награђивана: 6 златних плоча, 2 платинасте плоче, две Златне мимозе, два Оскара популарности Радио ТВ Ревије и "Златни грамофон" за вишегодишње ауторство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво