Повратак „Спандау бале"

После две деценије паузе, британска група „Спандау бале" припрема нови албум, a први сингл под називом "Once More" биће објављен 9. новембра. Светску турнеју започињу средином октобра концертима у Ирској и Великој Британији.

Британски бенд „Спандау бале" (Spandau Ballet), који светску славу стекао осамдесетих година прошлог века, издаје нови албум после паузе од две деценије.

Први сингл, под називом "Once More", биће објављен 9. новембра.

Чланови бенда су у марту ове године саопштили да се поново окупљају. Гитариста Гери Кемп очекује да ће се њихов нови сингл добро котирати на топ листама.

„Нова песма је начин да покажемо да се 'Спандау бале' заиста враћа, не само да бисмо на концертима свирали наше старе хитове, већ и да на топ листама одмеримо снаге са актуелним музичарима", рекао је Гери Кемп.

Бенд средином октобра започиње светску турнеју. Првих осам концерата биће одржани у Великој Британији и Ирској.

Први у низу наступа заказан је за 13. октобар у Даблину, а карте за концерт 21. октобра у лондонској „О2" арени распродате су за свега 20 минута. Потом су, због тако великог интересовања, заказана још два концерта у Лондону.

„Спандау бале" се распао 1990. године. Браћа Кемп, Мартин и Гери, од тада су се углавном бавили глумом, док су певач Тони Хедли, саксофониста Стив Норман и бубњар Џон Кибл повремено наступали заједно.

Највећи хитови групе „Спандау бале" били су "True","Gold" и "Only When You Leave", која ће од 25. октобра моћи бесплатно да се даунлоудује са званичног сајта групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара