Блант и Барлоу подржали Лили Ален

Британску поп звезду Лили Ален, која је недавно „објавила рат” илегалном скидању музике са Интернета, подржали су Гери Барлоу и Џејмс Блант, а број познатих музичара који им се придружује је из дана у дан све већи.

Певачи Гари Барлоу и Џејмс Блант подржали су кампању Лили Ален против музичке пиратерије, преноси "Би-Би-Си њуз" на свом сајту.

На новом блогу Лили Ален против илегалног преузимања музике с Интернета, Блант, који је Лили описао као "нашег вођу", је написао: "Она (Лили) тражи од британских музичара да се освесте пред озбиљним злочином - убиством велике британске индустрије, нашег музичког бизниса".

"Провео сам много слободног времена помажући новим музичарима да нађу свој пут, тако да сам сасвим свестан свих проблема које наводиш", навео је певач групе "Тејк дет" Гери Барлоу.

Певачица је на блогу oдговорила колегама да пиратерија уништава сваку прилику за пробој нових музичара. Дискографске куће зарађују мање новца због слабије продаје музичких издања и самим тим мање улажу у покретање каријера нових певача и група, оценила је Лили Ален.

"Већина британских музичара противи се пиратерији, зато што она штети британској музици", написала је она. "Можемо да говоримо о легалним средствима за преузимање музике, па чак и да смислимо нове начине за копирање музике с Интернета, али на крају морамо да се сложимо да је пиратерија штетна.

И Гери Кемп из "Спандау Балеј" се огласио на блогу: "Имате моју подршку. Браво за труд и што не седите скрштених руку као већина људи".  

Лили Ален је покренула кампању пошто је удружење музичара "Featured Аrtist Coalition - FAC" прошле седмице оценило да музичке пирате не треба кажњавати.

У том удружењу су и гитариста "Рејдиохеда" Ед О'Брајен, бубњар "Блура" Дејв Раунтри и бубњар "Пинк Флојда" Ник Мејсон.

Они тврде да не подржавају крађу музике, већ да "оштре мере" могу отерати обожаваоце и окренути их против музике заувек.

О'Брајен сматра да ће то започети рат који држава не може да добије, притом мислећи на предложени корак владе да се свим "озбиљнијим музичким пиратима укину Интернет налози".

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво