Нагодили се Сатријани и „Колдплеј”

Судски спор због наводног плагијата, који је гитариста Џо Сатријани покренуо против бенда „Колдплеј”, окончан је вансудским поравнањем. Предмет спора био је хит „Viva la Vida”, за који је Сатријани тврдио да је копија његове песме „If I Could Fly” из 2004.

Гитариста Џо Сатријани и група "Колдплеј" постигли су вансудски договор у вези са тужбом коју је музичар својевремено поднео против британског бенда због њиховог хита "Viva la Vida".

Сатријани је у децембру тужио "Колдплеј" за плагијат тврдећи да је група у том хиту копирала "знатне, оригиналне делове" његове песме "If I Could Fly" из 2004.

Суд у Лос Анђелесу одбацио је случај на захтев адвоката две стране у спору.

Никакви детаљи о нагодби нису познати изузев да ће свака страна платити своје судске трошкове.

"Колдплеј" је за хит "Viva la Vida" добио награду Греми.

Сатријани је угледни гитариста који је више пута био номинован за награду Греми.

Крајем осамдесетих година прошлог века, био је у пратећем бенду Мика Џегера, на његовој другој по реду соло турнеји. Током 1994. године, свирао је са групом "Дип парпл".

Сатријани и још двојица познатих гитариста - Стив Вај и Ерик Џонсон - основали су 1996. године групу Г3.

Прошле године, основан је бенд "Chickenfoot" у којем су, поред Сатријанија, и бивши чланови групе "Ван Хален" Семи Хејгар и Мајкл Ентони, као и Чед Смит, бубњар "Ред хот чили пеперса".

Деби албум групе "Chickenfoot" издат је 5. јуна ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво