„Massive Attack” на светској турнеји

Група „Massive Attack” наступима у Лондону започела светску турнеју, којом промовише нови албум. Од октобра у продаји „и-пи” са четири песме. Гости на албуму Дејмон Олбарн, Гај Гарви, Мартина Топли Берд и други.

"Massive Attack" су на концертима у лондонској Брикстон академији представили песме са дугоочекиваног петог албума.

Са њима је наступао и Дејмон Олбарн, фронтмен групе Блур, који гостује на њиховом новом албуму.

Музички двојац, којег чине Роберт "3D" Дел Наџа и Грант "Daddy G" Маршал, наступао је на три распродата концерта између 17. и 19. септембра, у склопу светске турнеје, којом промовишу нови албум.

Неке од песама већ су изводили на Мелтдаун фестивалу прошле године, али су их у међувремену прерадили, тако да је публици представљен потпуно нов материјал.

Чувени трип-хоп састав је први концерт отворио инструменталном веријом нумере "Bulletproof Love", на којој гостује Гај Гарви из групе "Elbow".

Ова и још три песме ће се са појавити на њиховом "и-пију" "Splitting the Atom", који ће у продаји бити од 5. октобра.

Касније током наступа, бристолски двојац је извео још осам нових песама.

Нови албум после седам година 

После више одлагања, њихов нови албум ће се појавити у продаји у фебруару наредне године, седам година после њиховог последњег албума "100th Window".

Са њима ће на турнеји наступати и певачица Мартина Топли Берд, која је најпозатија по сарадњи са бившим чланом "Massive Attack" Трикијем.

Такође, део поставе која ће наступати на турнеји су и стандардни певач-гост Хорас Енди, као и Дебора Милер, која пева песме као што су "Unfinished Sympathy" и "Safe From Harm".

Дејмон Олбарн из групе Блур, који такође гостује на новом албуму, прикључио им се на сцени да би отпевао песму "Saturday Come Slow".

Концерт је завршен песмом "Karmacoma", коју је Дел Наџа посветио недавно преминулом Патрику Свејзију.

Турнеја се наставља широм Велике Британије, док су наступи у САД најављени за почетак следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво