„Амерички идиот“ на сцени

Музика групе "Грин деј" преточена у мјузикл, заснован на њиховом албуму "Амерички идиот" из 2004. године. И песме са актуелног албума, "21st Century Breakdown", укључене су у представу. Чланови бенда задовољни су мјузиклом.

Мјузикл заснован на албуму групе „Грин деј"(Greeen Day) из 2004. године, „Амерички идиот" (American Idiot), премијерно је изведен крајем прошле недеље у позоришту Беркли, у Калифорнији.

Премијери су присуствовали и чланови бенда, који тврде да нису имали трему и да нису осећали никакав притисак.

„Нимало нисам био забринут. Био сам поласкан што редитељ Мајкл Мајер жели да постави на сцену нашу музику, јер смо сви у бенду били одушевљени његовом верзијом представе 'Буђење пролећа', заиста нисмо нимало сумњали у њега", прокоментарисао је у изјави за магазин „Ролинг стоун" фронтмен бенда „Грин деј" Били Џо Армстронг.

Редитељ Мајкл Мајер је за „Буђење пролећа" 2007. године награђен „Тонијем", највећом америчком позоришном наградом.

Басиста Мајк Дирнт каже да, поучен искуством, ипак неће читати критике ове представе.

„Научио сам на основу (болног) искуства да не треба читати критике, јер почнеш да сумњаш у себе и своје дело", објаснио је Дирнт.

Сам албум „Амерички идиот" писан је као „панк рок опера", тако да су све песме укључене у мјузикл. Режисер је додао и музику са актуелног албума, такође снимљеног у форми рок опере, под називом "21st Century Breakdown".

Мјузикл ће на репертоару позоришта Беркли бити до 1. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара