Поздрав „Азри” 15. октобра

„Две трећине” оригиналне поставе загребачке групе „Азра”, са Даворином Боговићем уместо Џонија Штулића, обележиће концертом у Дому омладине 30 година од изласка првог сингла „А шта да радим/Балкан”.

Борис Лајнер и Мишо Хрњак, ритам секција оригиналне поставе групе "Азра", одржаће 15. октобра у Дому омладине Београда концерт под називом "Поздрав Азри", саопштила је промотерска кућа "Лонг плеј".

Повод за овај концерт, који држе две трећине оригиналне "Азре", јесте обележавање 30 година откако је бенд Бранимира Џонија Штулића објавио први сингл са песмама "А шта да радим/Балкан".

Ово остварење се у музичким продавницама бивше СФРЈ појавило у октобру 1979. године, и сматра се једним од најутицајнијих и најзначајнихих издања југословенског рокенрола.

Штулић је распустио "Азру" крајем осамдесетих, и већ дуже време живи у Холандији, а бубњар Лајнер и басиста Хрњак, који је свирао у бенду до 1983. године, нашли су се надавно по први пут после 25 година.

Уместо Штулића, на концерту у Дому омладине Београда певаће Даворин Боговић, бивши певач "Прљавог казалишта". Поред Лајнера, Хрњака и Боговића свираће и загребачки музичари Жан Јакопац, Миљан Бакић и Домагој Ворбергер.

"Видим да нови клинци и даље купују Азру и да се Џони врати, мислим да би поновно засео на краљевско пријестоље које га чека", рекао је Лајнер.

Лајнер је 2001. године у Клубу студената технике у Београду одржао концерт "Поздрав Азри". Годину дана касније, на концерту "Tribute To Azra" у загребачком клубу "Творница", овај бубњар и школовани вајар изложио је Штулићеву бисту.

У децембру 2007. године, на још једном концерту у серијалу "Поздрав Азри" који је одржан у Загребу, Лајнеру се на позорници придружио басиста Мишо Хрњак

Он је напустио "Азру" након студијског албума "Филигрански плочници" (1982) да би се придружио Јеховиним сведоцима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво