„Војничка драга” боља и од „Битлса”

Дама Вера Лин, певачица стара 92 године, оборила је рекорд као најстарији живи извођач који је доспео на прво место британске листе најпродаванијих албума, успут потукавши „Арктик манкизе”, па чак и ремастеризоване „Битлсе”.

Британска певачица Вера Лин, 70 година након што је први пут ушла у музички студио и снимила "носталгичне песме" за војску на далеким фронтовима, нашла се на врху британске листе најпродаванијих албума.

Дама, стара 92 године, прекјуче је постала најстарији живи извођач са најпродаванијим албумом у Великој Британији, пошто је њен албум "We'll Meet Again - The Very Best of Vera Lynn" доспео на прво место.

Пре три седмице, исти албум се налазио на 20. месту листе најуспешнијих. И док су многи очекивали да ће "Битлси" заузети врх листе када је прошле недеље Вера била друга иза "Арктик манкиза" и албума "Humbug", изгледа да је широка понуда албума "чупаваца из Ливерпула" практично спречила да неко претекне госпођу Лин.

Вера Лин је била позната као "војничка драга", а њене песме су подсећале британске војнике на дом током Другог светског рата.

Најпознатије су "We'll Meet Again", "As Times Goes By" и "(There'll Be Bluebirds Over) The White Cliffs of Dover".

Краљица Елизабета Друга ју је 1975. године прогласила Дамом, а од тада је била и на неким функцијама од националног значаја.

"Млади људи вероватно не купују њене плоче. Али постоји одређена група у годинама која их купује", мисли композитор Џон Ајзлвуд.

Сама певачица, која је изјавила да више нема намеру да снима, рекла је за Би-Би-Си да је зачуђена позицијом и повратком. "Волела бих да ми неко објасни зашто се ово дешава", признаје Вера.

Иначе, овонедељну листу страни медији су назвали "путовањем у прошлост пуним успомена".

Наиме, "Битлси" имају чак 17 албума у првих 100, највише захваљујући ремастеризованим албумима издатим прошле недеље. Они се налазе се на петом, шестом, деветом, 10, 21, 24, 29, 31, 33, 37, 38... месту листе најпродаванијих албума у Великој Британији.

И Мајкл Џексон се појављује на пет места у Топ 100. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи