Додељене МТВ награде

Синоћна свечана церемонија доделе МТВ музичких видео награда у Њујорку остаће упамћена по одавању почасти Мајклу Џексону, великом успеху певачице Бијонсе, испаду Кање Веста и бројним познатим личностима.

"Након много година лутања по држави", како наводи МТВ на свом сајту, музичке видео награде су се вратиле кући - у Њујорк.

На свечаној додели, одржаној јуче у "Рејдио сити мјузик холу"-у, доминирао је Мајкл Џексон, скоро три месеца после смрти, пошто су му почаст указале неке од највећих звезда светске музичке сцене.

Бијонсе је освојила тзв. најважнију награду - за спот године, за нумеру "Single Ladies (Put a Ring on It)", пренеле су светске агенције. Још две статуете "Човека са месеца" припале су јој за најбољу кореографију и монтажу.

Бритни Спирс је награђена у категорији Најбољи спот за поп нумеру ("Womanizer"), а група "Грин Деј" (Green Day) у области рока ("21 Guns").

Еминемов спот за "We Made You" проглашен је најбољим у хип-хоп области.

У категорији најбољи спот мушког извођача победио је Ти-Ај (T.I.), који је са Ријаном отпевао песму "Live Your Life".

За најбољи спот женског извођача проглашен је "You Belong With Me" Тејлор Свифт. Млада кантри певачица ће запамтити ову доделу не само по томе што је освојила своју прву МТВ награду, већ и зато што није успела да заврши свој говор.

Наиме, репер Кање Вест јој је усред захваљивања отео микрофон и рекао: "Јо Тејлор, заиста сам срећан због тебе, пустићу те да завршиш, али Бијонсе има један од најбољих видеа свих времена". Бијонсе, која је такође била у конкуренцији за ову награду са "Single Ladies" и седела у публици, остала је шокирана.

Певачица Пинк, једна од "поражених" у овој категорији, ухваћена како се смеши када се Тејлор попела на бину да преузме награду, била је изненађујуће оштра према Весту: "Кање Вест је највеће г... на свету. Цитирајте ме... Моје срце је на страни Тејлор Свифт. Она је преслатка и талентована девојка и заслужила је својих пет минута. Требало би да зна да је сви волимо".

Лејди Гага је синоћ постала "најбоља дебитанткиња" са "Poker Face", док је екипа која стоји иза њеног спота "Paparazzi" награђена за најбољу уметничку режију и најбоље специјалне ефекте.

"Голаћи са Тајмс сквера" Мет и Ким су направили "највећи пробој" са видео клипом "Lessons Learned".

И ветерани "Бисти бојзи" су освојили једног "Човека са месеца" за "Sabotage" - "оног којег никада нису добили, а требало је".

Мајкл остао сам 

Ипак, награђене је засенио 25. јуна у 51. години преминули Мајкл Џексон. Најпре је Мадона одала почаст "једном од највећих талената на свету".

"Ако никада не добијете прилику да имате нешто, онда постајете опседнути тиме", рекла је Мадона за Мајклово "изгубљено" детињство. 

"Не само што је уливао жељу за плесом, већ сте захваљујући њему веровали да можете да летите."

"Напустила сам га. Напустили смо га и на неки начин допустили да то дивно створење које је запалило свет неприметно оде у заборав", додала је Мадона и истакла да су Џексону "многи окренули леђа".

"Живео краљ!", узвикнула је на крају.

Уследио је музички сегмент ("Thriller", "Bad", "Smooth Criminal" и "Scream") посвећен Џексону у којем је учествовала и његова сестра Џенет.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво