Улична свирка српског бенда по Италији

Славко Матић, вођа новосадског панк-тамбурашког састава "Збогом Брус Ли", задовољан је њиховим учешћем на светском фестивалу уличних свирача у италијанском граду Ферари и каже да су обраде староградских песама биле пун погодак.

Новосадски састав "Збогом Брус Ли" учествовао је крајем августа на светском фестивалу уличних свирача у Ферари, где кажу да су одлично прошли код италијанске публике са обрадама староградских песама Звонка Богдана и Јанике Балаша.

"Када виде да је састав из Србије у нечему што личи на народну ношњу, нормално је да публика очекује неку врсту народне музике. Сходно томе, све наше староградске обраде су јако добро пролазиле, као и веселе брже нумере где тамбурица доминира", рекао је вођа бенда Славко Матић, а саопштио промотер "Талентбокс".

Бенд који меша панк и тамбурашку музику, за десет дана учешћа на "Ферара Бускерс фестивалу" свирао је 17 пута на улицама Фераре, стално прилагођавајући репертоар "не би ли шешир био пунији новчићима од 10, 20 или 50 центи, нешто тежим кованицама од један или два евра, у најбољем случају папиром на којем пише пет евра".

"За неког ко је из земље која се сагињат' неће, тешко сам прихватао чињеницу да што чешће се, понизног израза лица са наопако испруженим шеширом, помешам с рајом, то ћу пре напунити касу бенда", каже Матић.

Према његовим речима, бенд је додатно изашао у сусрет Италијанима који су "волели да чују и сопствени језик", па су "Нико као ја" препевали у "Nessuno come ме", "Живот је леп" је био "La Vita e Bella", а "Никад немој плакати због љубави" постало је "Mai piangere per amore".

"Талентбокс" је саопштио да су "Збогом Брус Ли" искористили боравак у Ферари да у студију сниме акустичне верзије "Никад немој плакати љубави" и "Посмртног марша".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара