„Индекси и пријатељи” у Сава центру

„Да сам ја нетко” назив је концерта који ће 3. октобра бити одржан у Сава центру у част „Индекса”, прве велике југословенске рок групе.

Велики концерт посвећен једној од најхаризматичнијих југословенских група „Индекси", назван по њиховом великом хиту „Да сам ја нетко", биће одржан 3. октобра у Сава центру, најавила је данас продуцентска кућа „Харлем", организатор концерта.

Поред чланова легендарних „Индекса", прве велике рок групе бивше Југославије, наступиће и неки од највећих певача и музичара са простора некадашње заједничке државе.

Омиљеном певачу Даворину Поповићу, који је преминуо 2001. године, на великом београдском концерту песмом ће се одужити његови пријатељи на које је, по сопственом признању, популарни Пимпек оставио неизбрисив траг.

Масимо, Жељко Бебек, Аки Рахимовски, Оги Радивојевић, Младен Војичић-Тифа, Бисера Веленталић, Дадо Топић, Нина Бадрић, Горан Каран, Бранко Ђурић-Ђура, Хари Варешановић, Ђулијано, Ирина Капетановић, Сеад Мемић Вајта, Тијана Дапчевић и Зоран Предин певаће песме због којих „Индекси" и данас живе.

Стихове песама „Јутро ће промјенити све", „Плима" или „Бацила је све низ ријеку" извешће оригинални чланови групе - Корнелије Ковач, Пецо Петеј, Фадил Реџић, Ранко Рихтман, Ненад Јурин, Синан Алимановић и Мирослав Шарановић, којима ће се придружити талентовани соло гитариста Вернес Љуштаку.

Јединствену сценографију за београдски концерт урадио је бивши басиста групе „Тешка индустрија" Ивица Пропадало, док је визуелни идентитет промотивних материјала дизајнирала Хана Ковачевић, ћерка преминулог гитаристе „Индекса" Слободана Боде Ковачевића.

„Индексе" је 1962. године у Сарајеву основала група студената, што уједно објашњава име овог легендарног бенда, али и једну епоху у којој је звук највећих светских група у бившу Југославију стигао врло рано захваљујући младима.

Занимљиво је и да су „Индекси" вишедеценијску каријеру започели управо у Београду где су на првој Гитаријади 1964. године освојили снимање првог сингла.

После дуге, изузетно богате и прилично бурне каријере, „Индекси" су престали са радом након што је Поповић преминуо, али је њихова музика остала нераскидива веза између многих генерација које и данас окупљају песме као што су „Буди као море", „Пружам руке" или „Да сам ја нетко", која је уједно наслов овог великог концерта у Сава центру.

Улазнице ће бити у продаји од 7. септембра по цени од 1.600, 1.900 и 2.300 динара, а након београдског уследиће и концерти у Загребу у дворани „Ватрослав Лисински" и у Тузли.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара