Читај ми!

„Није љубав ствар“, поручује Жељко Европи

Песма која ће представљати Србију на 57. такмичењу за „Песму Евровизије“ у Азербејџану зове се „Није љубав ствар“, композитора и извођача Жељка Јоксимовића. Аутори текста Марина Туцаковић и Милош Рогановић.

У специјалној емисији Радио-телевизије Србије, под називом „Европска песма", домаћој и светској јавности представљена композиција Није љубав ствар коју ће Жељко Јоксимовић извести на 57. „Еуросонгу" у Азербејџану, у мају ове године.

Уз српску варијанту, чији су аутори текста Марина Туцаковић и Милош Рогановић, изведена и верзија на енглеском језику, Synonym, чији текстуални део потписује Љиља Јорговановић.

Представник Србије у шоу-програму извео и највеће хитове из свог богатог музичког опуса - Оно наше што некад бејаше, Лане моје, Љубави, Заборављаш, Има нешто у том што ме нећеш, Девојка са поља зелених, Није до мене - али у потпуно новом руху, у пратњи Симфонијског оркестра РТС-а.

Специјални гости емисије „Европска песма" били су дугогодишњи сарадници нашег представника на „Песми Евровизије": Јелена Томашевић Босиљчић, која је отпевала песме Јутро и Оро, у пратњи Боре Дугића, затим Халид Бешлић (Миљацка), Иван Босиљчић (Иду дани) и Хари Варешановић (Лејла).

У публици ТВ студија РТС-а у Кошутњаку, поклоници Жељкове музике и љубитељи „Еуросонга", имали су прилику да истовремено са ТВ и интернет аудиторијумом, премијерно чују песму Жељка Јоксимовића.

Овде можете преузети фотографије у формату за штампане медије.

Снимак емисије „Европска песма" можете погледати/преузети на нашој страни Емисије