Читај ми!

Русија шаље „Бабушке“ на „Евросонг“

Песму "Party For Everybody", чији је текст мешавина удмурту језика и енглеског, шест „Бурановских бабушки“ ће певати у име Руске Федерације на „Евросонгу“ у Азeрбејџану.

„Бурановске бабушке", музичка група састављена од девет углавном старијих жена у сеоским ношњама, која изводи спој модерног попа и фолклора, представљаће Русију на овогодишњем такмичењу за „Песму Евровизије".

Госпође из Буранова, старости између 43 и 74 године, победиле су осталих 24 кандидата на локалном избору, а један од њих је био и победник „Евросонга 2008", Дима Билан.

Рефрен истоимене песме коју ће, због евровизијских правила, само шест „Бабушки" извести у Азeрбејџану је на енглеском и гласи "Party For Everybody" (Журка за свакога).

Остатак је на матерњем језику извођачица - удмуртуу, који је сродан финском, а којим говори око 325.000 људи у руској републици Удмуртији.

Ово им је друго учешће на локалном избору - 2010. нису биле овако успешне.

Подсећамо вас да се 57. такмичење за „Песму Евровизије" одржава у мају у Бакуу, у Aзeрбејџану.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво