Читај ми!

Адел тријумфовала на додели Гремија

Шест Греми награда, укључујући признање за најбољи албум, снимак и песму године, освојила је британска певачица Адел. „Фу фајтерси“ вицешампиони са пет признања. Група „Бон ивајер“ тријумфовала у категорији најбољег новог уметника. Церемонија у Лос Анђелесу протекла у знаку преминуле Витни Хјустон.

Aпсолутни победник на 54. додели Греми награда је Адел, која је освојила шест признања, међу којима су награде за албум, снимак и песму године. 

Адел је приликом доделе награда била видно узбуђена и скоро је заплакала док је примала награду за албум године.

„Инспирација за ову плочу била је једна сасвим нормална ствар, једна безвезна љубавна веза", рекла је 23-годишња певачица додајући да је 2011. била година која јој је потпуно променила живот.

Албум „21" британске музичке звезде био је најпродаваније издање 2011. године, а само у САД је продат у више од шест милиона примерака.

Славна Британка, која се у великом стилу вратила на сцену након операције гласних жица прошле јесени, била је најбоља у свих шест категорија за које је и номинована.

Осим за албум године, „21" је проглашен за поп албум године, а Адел је имала и снимак године, најбоље извођење, најбољу песму (Rolling in the Deep) и спот.

Вицешампиони међу добитницима награда су „Фу фајтерси" са пет освојених признања, од којих су најважнија за најбољу рок песму (Walf) и најбољи рок албум (Wasting Light).

„Уместо да уђемо у најбољи студио у Холивуду уз најбољу опрему, ми смо ову плочу урадили у мојој гаражи уз микрофоне и још неку опрему. То показује да је људски фактор најважнији", рекао је Дејв Грол певач групе која је настала 1994. након распада „Нирване".

Церемонија у Лос Анђелесу протекла је у знаку Витни Хјустон, која је преминула у суботу на Беверли Хилсу.

„Имамо смртни случај у породици. Једино што можемо у таквим околностима јесте да вече почнемо молитвом за Витни Хјустон", рекао је водитељ репер Ел-Ел Кул Џеј.

Касније током вечери, певачица Џенифер Хадсон отпевала је један од највећих хитова Витни Хјустон I Will Always Love You, а затим је прочитала имена музичара који су умрли протекле године.

Репер Кање Вест, који није присуствовао церемонији, освојио је четири награде међу којима и за најбољи реп албум My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

Греми у категорији најбољег новог уметника припала је групи „Бон ивајер", а њихов албум најбољи је био међу алтернативним издањима.

Америчка Академија за дискографску уметност и науку од 1959. године за изузетне доприносе у музици и дискографији додељује награде Греми.

Сваке године додељују се четири главне награде, шест посебних награда, као и признања за најбоље извођаче за 30 музичких жанрова у 108 категорија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво