Читај ми!

„Вива вокс“ Јутјуб заменио Центром „Сава“

Препуна Велика дворана Центра „Сава“ доказ је да је велики број оних који су песме у извођењу хора „Вива вокс“ слушали на Јутјубу желели да их чују и виде и уживо. Поп и рок композиције у пратњи „битбоксера“ добиле су духовито и маштовито прилагођен сценски наступ и одушевиле београдску публику.

Хор „Вива вокс", чији је снимак на Јутјубу последњих месеци био међу најгледанијим музичким снимцима, одржао је концерт у Центру „Сава". Концерт је био распродат две недеље унапред и сасвим је оправдао популарност на интернету и интересовање публике.

Иако је снимак са концерта који су одржали у мају, на Јутјубу за само десетак дана погледало више од милион људи, чини се да нико није очекивао да ће Велика дворана Центра „Сава" бити препуна.

Али енергију наступа, која, такорећи запљусне слушаоца, ниједан медиј није могао да забележи, енергију коју је још додатно оснажила огромна подршка публике са свих страна света.

„Вива вокс" (Viva vox) првобитно је био хор Земунске гимназије. Од традиционалног хорског репертоара до обрада поп и рок песама дошло је спонтано.

„У жанр обрада попа и рока дошли смо током тренутака после проба из разних импровизација. До идеје је дошло кроз покушаје да гласом подражавамо звуке појединих инструмената", објаснила је диригенткиња Јасмина Ловрен.

И тако популарне песме, звуке инструмената, па и звуке које производи само електроника чланови хора „Вива вокс" изводе гласовима.

Имају одличне имитаторе тако да песмама не недостаје ни ритам ни хармонија.

Ту је и сценски наступ, духовито и маштовито прилагођен свакој нумери. Ако су се у авантуру обраде популарне музике упустили из забаве, како кажу, резултат је високог квалитета и сасвим у складу са називом хора „живео глас".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво