Џон Фрушанте најбољи гитариста

По мишљењу слушалаца Би-Би-Сијевог радија, најбољи гитариста у последње три деценије је Џон Ентони Фрушанте, бивши члан „Ред хот чили пеперса“.

У анкети Би-Би-Сијевог радија "6 Music", названој "The Axe Factor", бивши члан "Ред хот чили пеперса" Џон Фрушанте проглашен је за најбољег гитаристу у последњих 30 година.

Фрушанте, који је из "Пеперса" отишао 2009, са 13,9 процената гласова нашао се на првом месту листе састављене на основу "онлајн" гласања у којем је учествовало више од 30.000 људи.

На другом месту је Слеш из "Ганс енд роузиза" (Guns 'n' Roses). Трећи је Мет Белами из "Мјуза" (Muse), а четврти Џони Мар из "Смитса" (The Smiths).

Међу првих десет пласирали су се и Том Морело из бенда "Рејџ агејнст д машин" (Rage Against The Machine), Кирк Хамет из "Металике" (Metallica), Принс, Џек Вајт, Џони Гринвуд из "Рејдиохеда" (Radiohead) и Питер Бак из групе "РЕМ".

Комплетну листу свих 40 гитариста можете погледати на адреси www.bbc.co.uk/6music/events/theaxefactor.

Џон Фрушанте објавио је прошле године десети соло албум, а поред соло каријере наступа са бендом "Свахили блонд" (Swahili Blonde), у којем су басиста "Дјуран дјурана" (Duran Duran) Џон Тејлор и певачица Никол Тарли.

Слеш је овог месеца објавио први соло албум, на којем су радили и Ози Озборн, Иги Поп, Дејв Грол, Кид Рок и Ферги из "Блек ајд пиза" (Black Eyed Peas).

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 15. јан 2015, 01:06) - anonymous [нерегистровани]

,,,

Uvek će on ubadati oči gimnastičarima i ostalima. Samo zato što je drugačiji.
Jednostavno mora da se poštuje ovakav gitarista i to je to.

Točak je ostao u 18. veku

(уторак, 13. апр 2010, 00:09) - Dragan [нерегистровани]

Tocak

U potpunosti se slazem sa tobom, a gde je tu Tocak....?!

(понедељак, 12. апр 2010, 23:45) - anonymous [нерегистровани]

Bas smejurija

Slažem se.. Ovo jeste bilo glasanje za najpopularnijeg. Kakva muzika takvi i glasaci.

(понедељак, 12. апр 2010, 22:42) - Đole [нерегистровани]

Smejurija...

Ovo je i definitivno samo izbor za NAJPOPULARNIJEG GITARISTU.

E, John Frusciante najbolji u poslednjih 30 godina????!!? Pa, samo u Srbiji ima, sviračko-tehnički gledano, barem 100 njih boljih od njega!

Još smešnije je što je Slash iza Frusciante-a. Pa, njih dvojica ne mogu da se porede - Slash je svetlosnim godinama daleko kvalitetniji gitarista.